Πάνος Παναγιωτόπουλος: «Να δοθεί η μάχη μέχρι τέλους…»

Πάνος Παναγιωτόπουλος: «Να δοθεί η μάχη μέχρι τέλους…»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελπίζοντας ότι, τελικά, θα αποφύγει τη νέα μείωση των ειδικών μισθολογίων των στρατιωτικών πορεύεται η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Ο κ. Π. Παναγιωτόπουλος εξασφάλισε προχθές, κατά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Αντ. Σαμαρά, την πρωθυπουργική κάλυψη στη θέση του για αποφυγή νέων περικοπών στις αποδοχές των ενστόλων. «Είναι απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού να δοθεί η μάχη μέχρι τέλους…» ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ο οποίος και εκτιμά ότι τα «ισοδύναμα» ύψους 40 + 120 εκατ. που πρότεινε για τη διάσωση των μισθολογίων θα πείσουν αρχικώς το οικονομικό επιτελείο και, κυρίως, την τρόικα. Ο υπουργός Αμυνας, ο οποίος δεν συναντήθηκε διά ζώσης με τον κ. Στουρνάρα, αλλά είχε τηλεφωνική συνεργασία, επικαλείται το αξιόμαχο των δυνάμεων, προκειμένου να «αμυνθεί» στην πίεση για περαιτέρω περικοπές. Θεωρεί, με άλλα λόγια, ότι υπάρχει ένα όριο θραύσης τόσο σε επίπεδο υλικού όσο και σε όρους «ηθικού», το οποίο δεν πρέπει να δοκιμάσει η κυβέρνηση.

Το επιτελείο του Π. Παναγιωτόπουλου εμμένει σε περικοπές μόλις 680 εκατ. ευρώ για τη διετία 2013 – 2014, που είχαν προϋπολογισθεί ήδη από το προηγούμενο μεσοπρόθεσμο, ενώ θα συνεισφέρει και στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων του Δημοσίου μέσω της κατάργησης – συγχώνευσης στρατοπέδων. Ωστόσο, η πίεση για περαιτέρω περικοπές εκ μέρους του οικονομικού επιτελείου παραμένει, καθώς αναζητούνται εναγωνίως πόροι για την κάλυψη του στόχου των 11,6 δισ. ευρώ. Στελέχη του υπουργείου, εξάλλου, απέρριπταν ως εκτός τόπου την πρόταση του ΚΕΠΕ για εξοικονόμηση ύψους 160 εκατ. από την κατάργηση του επιδόματος εξομάλυνσης που καταβάλλεται στο προσωπικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή