Το κρίσιμο δίλημμα της κυβέρνησης

Το κρίσιμο δίλημμα της κυβέρνησης

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να υιοθετηθούν για ακόμη μία φορά οριζόντια μέτρα που θα αφορούν μισθούς και συντάξεις, ώστε να εξευρεθούν τα 11,6 δισ. ευρώ, καθώς αρκετοί υπουργοί αρνούνται να προτείνουν περικοπές δαπανών. Επιπλέον, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, η Ελλάδα δέχεται πιέσεις από την Ευρωζώνη για λήψη έκτακτων μέτρων φέτος, εάν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για αποκλίσεις από τους στόχους του προϋπολογισμού. «Προσπαθούμε να αποφύγουμε τα οριζόντια μέτρα», είπε η ίδια πηγή, αναγνωρίζοντας πως «δύσκολα θα βρεθούν τα 11,6 δισ. ευρώ». Αυτήν τη στιγμή έχουν βρεθεί μέτρα 8 δισ. ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα παρουσιάσει σήμερα προσχέδιο μέτρων, το οποίο θα εξεταστεί στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη.

Δάνειο – γέφυρα

Η Ελλάδα έχει ζητήσει δάνειο – γέφυρα από την Ευρωζώνη μέχρι την κανονική εκταμίευση της δόσης του δανείου, ώστε να πληρωθεί το ομόλογο που λήγει τον Αύγουστο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή