Εμφαση στην ελάφρυνση των ασθενέστερων στρωμάτων από Φ. Κουβέλη

Εμφαση στην ελάφρυνση των ασθενέστερων στρωμάτων από Φ. Κουβέλη

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επαναδιαπραγμάτευσης από την πλευρά της συγκυβέρνησης, το οποίο θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα, έκανε λόγο ο κ. Φ. Κουβέλης μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, ενώ προανήγγειλε τη δραστηριοποίηση των ίδιων των αρχηγών, με «επαφές, διεργασίες, αλλά και διεκδικήσεις που θα γίνουν στο πολιτικό επίπεδο της Ευρώπης».

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα μέσα στο έτος 2012: «Αντιθέτως», είπε, «θα θελήσουμε και θα επιχειρήσουμε να ελαφρύνουμε τα οικονομικά ασθενέστερα στρώματα της χώρας». Εξειδικεύοντας αυτό το σημείο, ανέφερε τη διασφάλιση «της μη επιβάρυνσης των νοικοκυριών μετά την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης», μέσω «επιδοματικής πολιτικής», αλλά και την «εξαίρεση των οικονομικά ασθενέστερων από το τέλος ακίνητης περιουσίας». Επίσης, έναν μεγαλύτερο αριθμό δόσεων για την πληρωμή του τέλους αυτού, «που θα επεκταθούν ώς τους πρώτους μήνες του έτους 2013».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προανήγγειλε επίσης χαλάρωση του Τειρεσία, ώστε να ελαφρυνθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις: «Πρέπει να υπάρξει κάποια χαλάρωση των ρυθμίσεων του Τειρεσία προκειμένου να υπάρξει δυνατότητα να ανασάνει η αγορά, η οποία βρίσκεται σε ασφυξία και αναφέρομαι κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», είπε ο κ. Κουβέλης, επισημαίνοντας ότι «αυτό που ενδιαφέρει πολύ την κυβέρνηση είναι να αναθερμάνουμε την αγορά». Ειδική μνεία έκανε στην αναζήτηση των ισοδυνάμων, όπου εμφανίστηκε αντίθετος στις μειώσεις μισθών, λέγοντας ότι «αυτά πρέπει να εξευρεθούν και είναι δυνατόν να εξευρεθούν, από την περικοπή των περιττών δημοσίων δαπανών, που αφορούν κατά κύριο λόγο στο λειτουργικό κόστος και, προφανώς όχι, στο μισθολογικό κόστος».

Κατά τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, οι τρεις αρχηγοί συμφώνησαν επίσης και στο ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες «θα επιχειρούν και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας» θα πρέπει να προωθηθούν χωρίς καθυστέρηση.

Ο κ. Κουβέλης, τέλος, τόνισε εκ νέου ότι τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση τηρούν απαρέγκλιτα το πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή