Χαμηλά ο πήχυς από τον Κουβέλη

Χαμηλά ο πήχυς από τον Κουβέλη

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να μειώσει τις προσδοκίες και να προειδοποιήσει για τις δυσκολίες επιχείρησε χθες ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φ. Κουβέλης, θυμίζοντας ότι ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας είναι ακόμη υπαρκτός. «Είναι εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, έχουμε βαθιά ύφεση, τίποτε δεν είναι δεδομένο», ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Κουβέλης είπε ότι η κυβέρνηση έχει ολοκληρωμένο σχέδιο με ορίζοντα τετραετίας για την επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων και έθεσε ως κύριο στόχο την επιμήκυνση: «Τα πράγματα θα πρέπει να κρίνονται στο πλαίσιο της βαθιάς ύφεσης που μαστίζει τη χώρα μας, δεν θα έχουν τα μέτρα έτσι αποτελεσματικότητα», σημείωσε και διαβεβαίωσε εκ νέου ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα για το 2012, ενώ για τα 3,5 δισ. ευρώ που αναζητούνται ακόμα για τα έτη 2013 και 2014 τόνισε ότι «δεν θα έχουμε οριζόντια εφαρμογή μέτρων». Ο κ. Κουβέλης είπε ότι στη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση ελήφθη η απόφαση για αύξηση των δόσεων, για την εξόφληση των φορολογικών υποχρεώσεων, έως και το 2013. «Μιλάμε για 6, 7 ή και 8 δόσεις, αναλόγως της εισοδηματικής κατάστασης του πολίτη», είπε και πρόσθεσε ότι θα συζητηθεί με την τρόικα η μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 13%.

Σε σχέση με τις αποκρατικοποιήσεις, είπε ότι το ελληνικό Δημόσιο κρατά την κυρίαρχη παρουσία του σε επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, όπως η ΔΕΗ και ο ΟΣΕ όσον αφορά το δίκτυο. «Εξαιρετικά σύνθετη υπόθεση οι αποκρατικοποιήσεις, εξαιρετικά περίπλοκο το νομικό καθεστώς. Αισιοδοξώ ότι μέσα στο 2012 θα έχουμε κάποιες», σημείωσε. Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις. «Θα κλείσουν περιττοί οργανισμοί ή θα συγχωνευτούν και ο κόσμος σε αυτούς θα μεταταγεί όπου υπάρχουν ανάγκες», είπε, ενώ για την εφεδρεία τόνισε ότι απεδείχθη φιάσκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή