Ταξίδια από τον κ. Αντ. Σαμαρά

Ταξίδια από τον κ. Αντ. Σαμαρά

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περί τα τέλη Αυγούστου προγραμματίζει να αρχίσει τα ταξίδια σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, για τη διαμόρφωση συνθηκών που θα επιτρέψουν στην Αθήνα να πετύχει σε πρώτο στάδιο την επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής και σε επόμενο την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου.

Στην αιχμή της διπλωματικής εκστρατείας του πρωθυπουργού θα βρεθούν οι συναντήσεις του με την επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Λαγκάρντ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ντράγκι, με τους οποίους είχε τηλεφωνική επικοινωνία προ ημερών, καθώς επίσης και με τη Γερμανίδα καγκελάριο κ. Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο κ. Φρανσουά Ολάντ.

Ο κ. Σαμαράς αισιοδοξεί ότι αν η Αθήνα επιδείξει πρόοδο στους τομείς που ζητάει η τρόικα εντός των επόμενων δύο κρίσιμων μηνών, τότε θα είναι εφικτή η προώθηση του αιτήματος για προσαρμογές στο οικονομικό πρόγραμμα κατά την επόμενη αξιολόγηση εκ μέρους των «τροϊκανών» του ΔΝΤ, της Επιτροπής και της ΕΚΤ, η οποία είναι προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή