Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε. ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε. ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να μην αποδεχτεί τον διάλογο με τους «υπαλλήλους της τρόικας», κάλεσε την κυβέρνηση ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας, επισείοντας το φάσμα της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ, σε περίπτωση που ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των τροϊκανών και επιταχυνθεί η εφαρμογή του Μνημονίου.

Κάνοντας ρητή αναφορά στο δημοσίευμα του Spiegel για εξώθηση της Ελλάδας εκτός ευρώ, o κ. Τσίπρας κατηγόρησε τους τρεις αρχηγούς της συγκυβέρνησης ότι «δεν ακούν, δεν βλέπουν, δεν διαβάζουν. Τα διεθνή ΜΜΕ βοούν», και κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει άμεση σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής, «όπου θα αναζητηθεί μαζί με όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες ένας νέος στρατηγικός σχεδιασμός για την ελληνική περίπτωση».

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως, αν η χρεοκοπία και η έξοδος είναι η προδιαγεγραμμένη πορεία, κανείς δεν έχει συμφέρον να φανεί ως ατύχημα. «Αν αυτό επιθυμεί η κ. Μέρκελ, να την προκαλέσουμε να μας το πει η ίδια και όχι διά του κυρίου Τόμσεν. Είναι απολύτως εγκληματικό η κυβέρνηση να επωμίζεται την ευθύνη της πιθανής αστοχίας», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας προϊδέασε ότι επίκειται μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα επιτρέψει στην «τρόικα του εσωτερικού να απεμπολήσει κάθε κυριαρχικό δικαίωμα». Καταλόγισε στη συγκυβέρνηση «πολιτική απάτη» σε ό,τι αφορά το «χαράτσι» στα ακίνητα, ενώ ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους στο θέμα της ΑΤΕ, υποστηρίζοντας ότι η συγκυβέρνηση «μεθοδεύει τη θυσία της ΑΤΕ στον Μολώχ της διαπλοκής» και ότι θέλει «να δωρίσει το «καλό» κομμάτι της σε τράπεζες, ενδεχομένως και υποδεέστερης πραγματικής χρηματοοικονομικής φερεγγυότητας από την ΑΤΕ σήμερα».

Εξαπέλυσε επίσης νέα επίθεση στον κ. Σαμαρά για τη Χαλυβουργία, κατηγορώντας τον ότι «γίνεται και συνήγορος στενών επιχειρηματικών συμφερόντων, απέναντι στους εργαζομένους».

Μέσα στην εβδομάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει μία δεύτερη πρόταση νόμου, για την ολική ή μερική διαγραφή των χρεών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε επίσης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα να εκχωρεί πέραν της παρακράτησης 20% της βουλευτικής αποζημίωσης υπέρ του κόμματος και ένα επιπλέον 20% για την ενίσχυση των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης, τις οποίες προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή