Κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για τα τιμολόγια της ΔΕΗ

Κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για τα τιμολόγια της ΔΕΗ

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε χαμηλούς τόνους κινήθηκε η πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης χθες στη Βουλή, κατά την πρώτη μέρα άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου. Μετωπικές συγκρούσεις δεν καταγράφηκαν, παρά το γεγονός ότι τέθηκαν μείζονος σημασίας θέματα όπως η πολιτική επί των αποκρατικοποιήσεων. Ούτε, όμως, και μεγάλες «ειδήσεις» βγήκαν από τις απαντήσεις των υπουργών, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είτε δικαιολόγησαν αποφάσεις προκατόχων τους, στο πλαίσιο της ακολουθούμενης μνημονιακής πολιτικής, είτε επαναδιατύπωσαν προγραμματικές δεσμεύσεις περί επικείμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών.

Ξεχώρισε, ίσως, η -απροσδιόριστης χρονικής διάρκειας- διαβεβαίωση του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου, ότι δεν προβλέπονται νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. «Επί του παρόντος δεν υπάρχει σκέψη για τέτοιες αυξήσεις», είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε ερώτηση της κ. Ραχήλ Μακρή. Η βουλευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού δήλωσε ότι δεν την καθησυχάζει η χρήση της φράσης «επί του παρόντος», με τον υφυπουργό να ανταπαντά: «Πρόθεσή μας είναι να μην αυξηθούν τα τιμολόγια», είπε ο κ. Παπαγεωργίου, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση αναμένει τις εισηγήσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, επί του συγκεκριμένου θέματος.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης, με αφορμή ερώτηση του κ. Π. Κουρουμπλή (ΣΥΡΙΖΑ) σχετικά και με το έκτακτο τέλος που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, δεσμευόταν ότι εντός του επομένου έτους θα καταγραφούν μεγάλες αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων. «Η κυβέρνηση διακρίνεται από κοινωνική ευαισθησία και αυτό θα φανεί στην πράξη. Απόφασή μας είναι εντός του 2013 να υπάρξει ένας πιο δίκαιος τρόπος φορολόγησης των ακινήτων. Το 2013 θα τα αλλάξουμε όλα. Εγώ θα τα αλλάξω», είπε χαρακτηριστικά. Ενώ στην επισήμανση του κ. Κουρουμπλή ότι διαρκώς επιβαρύνεται ο πολίτης με νέους φόρους, αντί να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή, ο υφυπουργός Οικονομικών, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Εχετε δίκιο. Πρέπει το φαινόμενο αυτό να χτυπηθεί. Χρειάζεται λίγος χρόνος. Και ο Θεός χρειάστηκε επτά μέρες για να φτιάξει τον κόσμο».

Στο μεταξύ για αλλαγές στη νομοθεσία που αφορά τις φυλακές, καθώς και σε υπό εξέλιξη μεγάλο πρόγραμμα αξιολόγησης των μονάδων υγείας, έκαναν λόγο αντιστοίχως οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Υγείας. Με στόχο, είπε ο αναπληρωτής Υγείας κ. Μ. Σαλμάς, τη μέγιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων εν μέσω κρίσης, γίνεται αξιολόγηση όλων των νοσοκομείων και των τμημάτων, θα γίνει επανεκτίμηση της αποδοτικότητάς τους και με βάση αυτά ακριβώς, θα γίνουν η αναδιάρθρωση του ανθρώπινου δυναμικού και η κατανομή των πόρων. Ενδιαφέρον, πάντως, έχει ότι ο κ. Σαλμάς υπενθύμισε υπουργική απόφαση που είχε ληφθεί πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την οποία προγραμματίζεται μείωση των κλινών κατά περίπου δέκα χιλιάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή