Κάρ. Παπούλιας κατά μίσους και φασισμού

Κάρ. Παπούλιας κατά μίσους και φασισμού

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβληματισμό για το πώς φτάσαμε μέχρι εδώ και γιατί η πορεία της μεταπολίτευσης ολοκληρώνεται με τόσο τραυματικό τρόπο ζήτησε από τους πολίτες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας, στο μήνυμά του για την 38η επέτειο από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας. «Η επέτειος για την αποκατάσταση της δημοκρατίας μας δίνει την ευκαιρία να σταθούμε μια στιγμή και να αναρωτηθούμε πώς φθάσαμε μέχρι εδώ, γιατί η πορεία της μεταπολίτευσης ολοκληρώνεται με αυτόν τον τραυματικό τρόπο, πώς θα βγούμε από το τέλμα.

Απαντήσεις υπάρχουν, αρκεί να αναζητηθούν, και ακόμη περισσότερο υπάρχει ανάγκη να δοθεί μία απάντηση συλλογική, οριστική και δίκαιη», είπε.

Εκανε λόγο για βαρύ και διαρκές χρέος «απέναντι σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν εναντίον της δικτατορίας», υπεραμύνθηκε του πολιτεύματος, λέγοντας ότι «παρ’ όλες τις αδυναμίες που έχει δείξει ιστορικά η δημοκρατία δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος διακυβέρνησης», και επισήμανε ότι αυτό ισχύει ιδιαίτερα σήμερα, που «η δημοκρατία μας αντιμετωπίζει σοβαρούς κινδύνους από την ιδεολογία του μίσους και του φασισμού».

Υπογράμμισε ότι «η στάση ζωής των αντιστασιακών αποτελεί παράδειγμα για την ελληνική κοινωνία που δοκιμάζεται σκληρά, ειδικά για τη νέα γενιά που πληρώνει μία κρίση στη δημιουργία της οποίας δεν είχε καμία συμμετοχή». Ειδική αναφορά έκανε στο Κυπριακό, τονίζοντας πως η Κύπρος παραμένει διχοτομημένη, και κάλεσε την Τουρκία «να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία της για να πέσει το τελευταίο τείχος στην Ευρώπη».

Οπως είναι γνωστό, λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα ο κ. Παπούλιας αποφάσισε φέτος να ακυρώσει την καθιερωμένη τελετή στο προεδρικό μέγαρο – τη δεξίωση την είχε καταργήσει εδώ και δύο χρόνια. Αντ’ αυτού κατέθεσε χθες το πρωί στεφάνι στο Πάρκο Ελευθερίας. Ο κ. Παπούλιας δήλωσε ότι «τιμάμε όσους αγωνίστηκαν για τη δημοκρατία και φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και προπηλακίστηκαν για τις ιδέες της ελευθερίας και της δημοκρατίας» και πρόσθεσε: «Ο αγώνας για τη δημοκρατία είναι συνεχής και αποτελεί ύψιστο πατριωτικό καθήκον η υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή