Υψηλοί τόνοι κατά της κυβέρνησης από ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξ. Ελληνες και ΚΚΕ

Υψηλοί τόνοι κατά της κυβέρνησης από ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξ. Ελληνες και ΚΚΕ

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την άφιξη της τρόικας, αλλά και την ομιλία Σαμαρά στην Κ.Ο. της Ν.Δ., εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε πάλι έκτακτη σύνοδο κορυφής για την Ελλάδα, ενώ το ΚΚΕ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση, με την οποία ζητεί κατάργηση όλων των μέτρων των τελευταίων δύο ετών.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Σκουρλέτης δήλωσε ότι η στάση της κυβέρνησης διευκόλυνε τους εκβιασμούς των δανειστών. «Ενθαρρυμένοι από τη στάση της κυβέρνησης, που αγνόησε το καταδικαστικό μήνυμα των τελευταίων εκλογών απέναντι στην πολιτική του Μνημονίου, οι δανειστές μας εκβιάζουν και αξιώνουν νέα επιπλέον μέτρα 5 δισ.» είπε ο κ. Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι «συνιστά απόλυτο παραλογισμό η συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής, καθώς οδηγεί στον πλήρη εκτροχιασμό και στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ». Ζήτησε άμεση σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής, όπου θα τεθεί το θέμα του παγώματος στην αποπληρωμή του ελληνικού χρέους, καθώς και του επανασχεδιασμού της ευρωπαϊκής πολιτικής απέναντι στην κρίση και τόνισε ότι «η Ευρώπη ή θα γίνει η Ευρώπη των λαών ή πολύ σύντομα θα αποδομηθεί και θα διαλυθεί».

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή όσα είπε ο κ. Σαμαράς στην Κ.Ο. της Ν.Δ., καταλογίζοντάς του «ότι θέτει τους πολίτες στο περιθώριο, ενώ απομονώνει τη χώρα από την Ευρώπη». Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον κ. Σαμαρά ότι μετέτρεψε την εντολή για επαναδιαπραγμάτευση σε κουρελόχαρτο, ενώ κάνει λόγο για «επίδειξη ωμής καταστολής εις βάρος των εργαζομένων στη Χαλυβουργία που μετατρέπεται σε κυβερνητικό ορόσημο» και καταλογίζει στον πρωθυπουργό ότι αντιλαμβάνεται το δικαίωμα στην εργασία «σαν μία ακόμα στρέβλωση, από την οποία η χώρα πρέπει να απαλλαγεί».

Και το ΚΚΕ επετέθη τον πρωθυπουργό, με αφορμή τα όσα είπε για τη Χαλυβουργία, στην ομιλία του στην Κ.Ο. «Εχθρός των εργαζομένων είναι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του και όχι οι απεργοί χαλυβουργοί – θύματα του καπιταλιστικού κέρδους και της βάρβαρης πολιτικής που το υπηρετεί. Το δικαίωμα στην εργασία το έχουν όλοι οι άνεργοι, όπως και οι απολυμένοι από τον Μάνεση, για τους οποίους ο Α. Σαμαράς όχι μόνο δεν είπε λέξη, αλλά τους κατέταξε και στους υπεύθυνους για την ανεργία!», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. Η κ. Αλέκα Παπαρήγα κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό, ζητώντας την «άμεση κατάργηση του μέτρου της μείωσης του επιδόματος ανεργίας, της μείωσης του κατώτατου μισθού, την άμεση κατάργηση όλων των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων, την επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης και άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών από τα χρέη στις τράπεζες». Τέλος, με αφορμή την επέτειο της αποκατάστασης της δημοκρατίας, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Π. Καμμένος δήλωσε χθες ότι «η εκλεγμένη κυβέρνηση δέχεται να εκτελεί πειθήνια εντολές από ξένη τρόικα και ο λαός στερείται από ψωμί, παιδεία και ελευθερία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή