Βενιζέλος: Με ορίζοντα τετραετίας η κυβέρνηση

Βενιζέλος: Με ορίζοντα τετραετίας η κυβέρνηση

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι ανάγκη του τόπου η συγκεκριμένη κυβέρνηση να έχει τετραετή ορίζοντα, δήλωσε χθες ο κ. Ευ. Βενιζέλος παρέχοντας έτσι πλήρη στήριξη στον κ. Αντ. Σαμαρά, αλλά και θέλοντας εμφανώς να απαντήσει σε όσους του έχουν καταλογίσει επαμφοτερίζουσα στάση στον τρόπο που ο ίδιος επέλεξε να μετάσχει το ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση. Σημειωτέον δε ότι ο κ. Βενιζέλος έσπευσε να προσθέσει ότι δεν πρέπει να χαθεί το momentum του εκλογικού αποτελέσματος και ρητορικώς αναρωτήθηκε τι θα μπορούσε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν είχε αναλάβει την εξουσία, επιδιώκοντας έτσι να θέσει ευθέως τον κ. Αλ. Τσίπρα προ των ευθυνών του, δεδομένων των αστάθμητων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα λόγω και της ρευστότητας που επικρατεί στην Ε.Ε.

Αυτή άλλωστε ήταν και η κεντρική στόχευση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην πρώτη, χθες, συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Γραμματείας. Να υπογραμμίσει πόσο σημαντικό είναι κατά το επόμενο διάστημα να υπάρχει στη χώρα ένα όσο το δυνατόν ευρύτερο και αρραγές πολιτικό μέτωπο, χωρίς να κρύβει την ανησυχία του για το γεγονός ότι μεταξύ του Νότου και του Βορρά της Ενωσης δεν έχει ακόμη εξευρεθεί λύση διεξόδου από τη συνολική κρίση της Ε.Ε. «Δεν πρέπει να αφήσουμε τη στάση της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα να επηρεάσει, ούτε να επηρεάσουν οι επικείμενες εκλογές στην Ολλανδία ούτε το γεγονός ότι η Γερμανία εισέρχεται σε προεκλογικό έτος», τόνισε, μεταξύ άλλων, και αρκετοί εκ των παρευρισκομένων αντελήφθησαν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θεωρεί εντελώς εξωπραγματικά τα σενάρια η Ελλάδα να βρεθεί εκτός ευρώ -εν είδει Ιφιγένειας- λόγω των εγχώριων πολιτικών ισορροπιών που επιδιώκουν να τηρήσουν κάποιοι Ευρωπαίοι ηγέτες… Με αυτό το σκεπτικό, άλλωστε, επετέθη στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο αποκάλεσε «ανεύθυνη αντιπολίτευση που επενδύει πολιτικά στο αδιέξοδο, υψώνοντας φραγμό σε κάθε πιθανή πρωτοβουλία της κυβέρνησης και της χώρας»…

Αίσθηση προκάλεσε επίσης ότι στην παρατήρηση του κ. Π. Ευθυμίου, ο οποίος επανέλαβε την πρότασή του οι Βενιζέλος και Κουβέλης να λάβουν θέσεις αντιπροέδρων στην κυβέρνηση ενόψει των κρίσιμων μηνών που έρχονται, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά δεν απέκλεισε εντελώς το ενδεχόμενο ενεργότερης συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στο υπουργικό σχήμα, αλλά υπονόησε ότι αυτό θα κριθεί στο μέλλον από τις συνθήκες.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Π. Μπεγλίτης τόνισε την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να αποσαφηνίσει τις θέσεις του για τον νέο ρόλο του κράτους, η κ. Φώφη Γεννηματά να αναληφθούν ευκρινείς πρωτοβουλίες κοινωνικής πολιτικής, ενώ ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης επιχείρησε μια γεωστρατηγική ανάλυση για το πώς επηρεάζουν την Ε.Ε. τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή. Τέλος, οι κ. Γ. Παναγιωτακόπουλος και Κ. Πανταζής εισηγήθηκαν ενόψει της ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ να αξιοποιηθούν και στελέχη του καταργηθέντος Εθνικού Συμβουλίου, τα οποία δεν εξελέγησαν στις εκλογές, αλλά ο κ. Βενιζέλος απέφυγε να λάβει σαφή θέση, λέγοντας, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι «όλα τα στελέχη πρέπει να αντιμετωπισθούν με τρυφερότητα»…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή