Βολές Χρυσοχοΐδη κατά Ν.Δ. με αφορμή επιλογές προσώπων

Βολές Χρυσοχοΐδη κατά Ν.Δ. με αφορμή επιλογές προσώπων

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια μάλλον απροσδόκητη παρέμβαση έκανε χθες ο κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης, καθώς επετέθη στη Ν.Δ. με αφορμή τον τρόπο που γίνεται η στελέχωση των υπουργείων και των δημοσίων φορέων. Ο πρώην υπουργός υποστήριξε μεταξύ άλλων τα εξής: «Πρακτικές και αντιλήψεις που παραπέμπουν στον παλαιοκομματισμό και στο βόλεμα «ημετέρων» σε βάρος της αξιοκρατίας δεν συνάδουν ούτε με το πνεύμα της συνεργασίας των κομμάτων ούτε με το νόημα της εντολής των πολιτών. Υπάρχουν ενδείξεις απομάκρυνσης άξιων στελεχών της δημόσιας διοίκησης σε νευραλγικούς τομείς και αντικατάστασής τους από πρόσωπα που το βασικότερο χαρακτηριστικό τους είναι οι φιλικοί δεσμοί τους με τη Ν.Δ. Είναι θλιβερό να επαναλαμβάνεται το κομματικό δόγμα ότι το κράτος είναι ένα φέουδο που πρέπει να κατακτηθεί».

Υπογραμμίζεται ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης απέφυγε να διευκρινίσει σε ποιες ακριβώς περιπτώσεις αναφέρεται, ενώ κατά πληροφορίες η ασαφής, αλλά και -προφανώς- φωτογραφική, καταγγελία του ουδεμία σχέση είχε με την παραίτηση του αρχηγού ΓΕΣ, την οποία άλλωστε κατέκρινε και ο κ. Βενιζέλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή