Μεταρρυθμίσεις ζήτησε από τον κ. Χατζηδάκη η τρόικα

Μεταρρυθμίσεις ζήτησε από τον κ. Χατζηδάκη η τρόικα

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που έχουν «παγώσει», όπως είναι η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, η εφαρμογή αποφάσεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού και η διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και των εξαγωγών, ζήτησε από τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη κατά την χθεσινή τους συνάντηση η τρόικα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη να προχωρήσουν οι αδειοδοτήσεις των κλειστών επαγγελμάτων. Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, ο διοικητικός μηχανισμός είναι αυτός που καθυστερεί τις διαδικασίες για την απελευθέρωση. Ηδη έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας για την επίσπευση ορισμένων προεδρικών διαταγμάτων που θεσμοθετούν την αδειοδότηση επαγγελμάτων. Παράλληλα, συζητήθηκαν οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την ομαλή λειτουργία της αγοράς και τη γενικότερη ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Η εφαρμογή παλαιότερων αποφάσεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού και ο έλεγχος των συνθηκών ανταγωνισμού με τη βοήθεια του ΟΟΣΑ βρέθηκαν ξανά στο επίκεντρο της συζήτησης. Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρθηκαν στην επικείμενη συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, ο οποίος θα παράσχει τη σχετική τεχνογνωσία. Συμφωνήθηκε η ανάγκη παροχής κινήτρων για την επανεκκίνηση της οικονομίας, με προϋπόθεση την αποκατάσταση της ρευστότητας.

Στις προτεραιότητες του υπουργείου Ανάπτυξης περιλαμβάνεται η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ, ενώ οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν και στην πρόοδο των μεγάλων έργων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή