Επίθεση βουλευτή της Χρυσής Αυγής κατά δημάρχου

Επίθεση βουλευτή της Χρυσής Αυγής κατά δημάρχου

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θύμα επίθεσης από τον βουλευτή Κορίνθου της Χρυσής Αυγής κ. Ευστάθιο Μπούκουρα και 20 ακόμα μέλη του κόμματος καταγγέλλει ότι έπεσε ο δήμαρχος Κορίνθου κ. Αλ. Πνευματικός. Εις βάρος τους ο κ. Πνευματικός κατέθεσε το απόγευμα του Σαββάτου μήνυση, ενώ μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση φέρεται να κατέθεσε εναντίον του δημάρχου και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Πνευματικού, το μεσημέρι του Σαββάτου και ενώ βρισκόταν σε μέτωπο πυρκαγιάς στην περιοχή «Εξάμιλα», δέχτηκε επίθεση από τον κ. Μπούκουρα, ο οποίος φέρεται να τον πέταξε στο έδαφος απειλώντας ότι θα τον γρονθοκοπήσει στο πρόσωπο. «Τον συνόδευαν 20 άτομα, τα οποία στάθηκαν απέναντί μου σε παράταξη, σαν διμοιρία» διηγείται στην «Κ» ο κ. Πνευματικός. «Στην αρχή με έβριζαν και τη στιγμή που έκανα μια κίνηση να απομακρυνθώ, ο Μπούκουρας με έριξε στο έδαφος και κρατώντας με από το λαιμό απειλούσε να με γρονθοκοπήσει. Κάποια άτομα που μετείχαν στην κατάσβεση ήρθαν και με απελευθέρωσαν» καταλήγει.

Αφορμή για την επίθεση, σύμφωνα με τον κ. Πνευματικό, αποτέλεσε επεισόδιο που εκτυλίχθηκε την περασμένη Πέμπτη, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τον εορτασμό της επετείου της μάχης στα Δερβενάκια. Τότε, μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν προπηλακίσει τον βουλευτή Κορίνθου της Ν. Δ. κ. Ν. Ταγαρά τη στιγμή που κατέθετε στεφάνι. Στο συμβάν παρενέβη ο κ. Πνευματικός, ο οποίος από μικροφώνου αποκάλεσε τα μέλη της Χρυσής Αυγής «ανθρωπάκια». Ενδιαφέρον έχει η καταγγελία του δημάρχου Κορίνθου ότι ενώ υπέβαλε μήνυση -πέραν του κ. Μπούκουρα ο οποίος καλύπτεται από βουλευτική ασυλία- και κατά των 20 ατόμων που τον συνόδευαν, οι αστυνομικοί δεν προχώρησαν στη σύλληψή τους στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Πηγές της ΕΛ. ΑΣ. πάντως διέψευσαν τις καταγγελίες, λέγοντας ότι «όταν αστυνομικοί πήγαν στο σημείο του επεισοδίου, τα μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν αποχωρήσει».

Πακιστανοί κατά Ελλήνων

Σήμερα, εξάλλου, αναμένεται να περάσουν αυτόφωρο οι τρεις Πακιστανοί που φέρονται να επιτέθηκαν και να τραυμάτισαν δύο ημεδαπούς, μία γυναίκα 19 και έναν άντρα 20 ετών κατά τη διάρκεια επεισοδίου τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στο Περιστέρι. Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα Πακιστανών επιτέθηκε στα δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δύο από τους συλληφθέντες αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψή τους και στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο ρόπαλα. Από την πλευρά τους, μετανάστες και αριστερές οργανώσεις κάνουν λόγο για ομάδες ακροδεξιών που πραγματοποιούσαν καταδρομικές επιθέσεις εις βάρος αλλοδαπών που ζουν στην περιοχή και αποδίδουν τον τραυματισμό των δύο ατόμων σε αυτοάμυνα των αλλοδαπών, υποστηρίζοντας ότι νωρίτερα το ζευγάρι Ελλήνων συμμετείχε σε επίθεση εις βάρος τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή