Οριστική παύση δικαστικής υπαλλήλου

Οριστική παύση δικαστικής υπαλλήλου

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριστικά εκτός υπηρεσίας τέθηκε, με απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου, δικαστική υπάλληλος που επί 31 χρόνια υπηρετούσε στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, καθώς τα τελευταία είκοσι χρόνια φέρεται να απέκρυπτε καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και σημαντική ακίνητη περιουσία που είχε στην κατοχή της.

Το αρμόδιο συμβούλιο έπαυσε οριστικά από τα καθήκοντά της τη δικαστική υπάλληλο κρίνοντας ότι έχει διαπράξει τα παραπτώματα της «αναξιοπρεπούς και ανάξιας διαγωγής εντός και εκτός υπηρεσίας», ενώ εκκρεμεί σε βάρος της και το ποινικό σκέλος για την ίδια υπόθεση.

Η περίπτωση της δικαστικής υπαλλήλου αποκαλύφθηκε πριν από μερικούς μήνες όταν άνδρες του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) εντόπισαν «μαύρο χρήμα» σε τραπεζικούς λογαριασμούς 13 δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι συνολικά είχαν στις καταθέσεις τους περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ.

Μεταξύ των προσώπων αυτών ήταν και η δικαστική υπάλληλος, η οποία είχε σε 30 τραπεζικούς λογαριασμούς «αδικαιολόγητες» καταθέσεις ύψους 7.965.236,64 ευρώ. Ακόμη, στην κατοχή της ιδίας και του συζύγου της εντοπίστηκε το σύνολο των μετοχών ανώνυμης εταιρείας, ενώ διέθετε και σημαντική ακίνητη περιούσια. Τα παραπάνω στοιχεία προέκυψαν σε βάρος της υπαλλήληλου μετά την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, αλλά και έρευνα που έγινε σε όλα τα υποθηκοφυλακεία της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπάλληλος υποστήριξε ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου ότι δεν δήλωνε τα περιουσιακά της στοιχεία γιατί τα τελευταία χρόνια δεν είχε σημειωθεί καμία μεταβολή σε αυτά.

Ωστόσο, ο νόμος για τους δικαστικούς υπαλλήλους είναι σαφής, καθώς μεταξύ άλλων προβλέπει ότι ο υπάλληλος υποχρεούται να υποβάλλει τον Μάρτιο κάθε τρίτου έτους δήλωση για τυχόν μεταβολή περιουσιακών στοιχειών του ιδίου, του/της συζύγου και των ανήλικων τέκνων τους, ενώ σε περίπτωση μη μεταβολής υποχρεούται να υποβάλλει σε κάθε περίπτωση αρνητική δήλωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή