Επιφυλάξεις Ρουπακιώτη για δίκες-εξπρές

Επιφυλάξεις Ρουπακιώτη για δίκες-εξπρές

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ της ταχύτερης εκδίκασης των υποθέσεων που αφορούν επίορκους υπαλλήλους που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα τάσσεται ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντώνης Ρουπακιώτης, σημειώνοντας ωστόσο ότι «δεν μου ταιριάζουν ούτε οι δίκες εξπρές ούτε οι παραδειγματικές δίκες. Μου ταιριάζουν οι δίκες που παράγουν αξιοπιστία».

Μία μόλις ημέρα μετά την απόφαση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά να ανοίξει άμεσα η διαδικασία αλλαγής του θεσμικού πλαισίου αναζήτησης και απόδοσης ευθυνών για τους επίορκους δημόσιους λειτουργούς, ο υπουργός Δικαιοσύνης με συνεντεύξεις του σε δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς εκφράζει επιφυλάξεις για τον τρόπο που πρέπει να γίνουν οι αλλαγές.

Αφορμή για την απόφαση του πρωθυπουργού αποτέλεσε η διαπίστωση ότι η υπόθεση με τις συντάξεις «μαϊμού» της Ζακύνθου βρίσκεται σε προδικαστική φάση. «Δεν αρκεί να πιάνουμε τους συνταξιούχους… πρέπει να τιμωρηθούν οι εμπλεκόμενοι γιατροί και δημόσιοι υπάλληλοι, να αποκαλυφθεί όλο το κύκλωμα», φέρεται να επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς χθες είχε επικοινωνία για το θέμα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος όπως είπε (Αθηνα 9.84) «τέθηκε σε εγρήγορση» προκειμένου «να δούμε σε τι μέτρα υπάρχουν κενά στη βάση του δικαιικού πλαισίου ώστε να το συμπληρώσουμε με μια συγκεκριμένη διάταξη, όχι για να γίνεται αυστηρότερο αλλά για να γίνει ταχύτερο». «Δεν με εκφράζουν παραγγέλματα που λένε το γρηγορότερο και να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Δεν με εκφράζει ούτε το εξπρές ούτε η σαρανταποδαρούσα που αρχίζει και δεν τελειώνει», είπε ο κ. Ρουπακιώτης.

Ο υπουργός διευκρίνισε (Βήμα 99.5) ότι «πάμε σε δίκες οι οποίες θα γίνονται με την απαιτούμενη από την ίδια τη δικονομία ταχύτητα, αλλά και να αντιστοιχούν στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας…

Για όσους έχει αποδειχθεί ότι ιδιοποιήθηκαν δημόσιο χρήμα είτε εκμεταλλεύτηκαν τη θέση τους για να πλουτίσουν, αναμφισβήτητα εκεί η Δικαιοσύνη πρέπει να έχει τον σαφή, τον υπεύθυνο, αλλά και τον γρήγορο λόγο. Αλλά ταυτόχρονα πρέπει να λειτουργήσουν με τρόπο αξιόπιστο και ταχύ και οι διοικητικές υπηρεσίες» είπε ο κ. Ρουπακιώτης, τονίζοντας ότι δεσμεύεται για την κατά προτεραιότητα εκδίκαση των υποθέσεων που αφορούν επίορκους υπαλλήλους, οι οποίοι διασπάθισαν δημόσια περιουσία και χρήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή