Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται τους δημοσίους υπαλλήλους

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται τους δημοσίους υπαλλήλους

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ για την εργασιακή εφεδρεία, προαναγγέλλοντας ότι το θέμα θα κυριαρχήσει στην ατζέντα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το επόμενο διάστημα. Ο υπεύθυνος του κόμματος για θέματα Εργασίας, Δημήτρης Στρατούλης, χαρακτήρισε το μέτρο «αντισυνταγματικό, παράνομο, βάρβαρο, αντεργατικό και απάνθρωπο», προσθέτοντας ότι «είναι προθάλαμος για την ανεργία, οδηγεί σε κοινωνική γενοκτονία τους δημοσίους υπαλλήλους και σε διάλυση της δημόσιας υπηρεσίας».

Τόνισε, δε, ότι το κόμμα του θα αγωνιστεί, προκειμένου να μην περάσει το συγκεκριμένο μέτρο και προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μόλις ανοίξει η Βουλή, θα καταθέσει πρόταση νόμου για την κατάργηση της εφεδρείας και της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας.

Αναφορικά με τα επικαιροποιημένα στοιχεία για την ανεργία που δημοσιοποιήθηκαν χθες, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι η αύξηση της ανεργίας είναι αποτέλεσμα της ακολουθούμενης πολιτικής και ειδικότερα της «εμμονής στην ίδια αναποτελεσματική και καταστροφική συνταγή του Μνημονίου, που βυθίζει την οικονομία στην ύφεση». Στην ίδια ανακοίνωση, αναφορικά με την εφεδρεία, προστίθεται ότι η δρομολόγησή της θα οδηγήσει σε νέες απολύσεις και θα αυξήσει τα ήδη υψηλά ποσοστά ανεργίας.

Την ίδια στιγμή, να κινηθεί κατά της Γερμανίας με διάβημα και να ζητήσει τα ονόματα των Ελλήνων που έχουν καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες ζητούν από την κυβέρνηση με ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Π. Λαφαζάνης. Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι η προσπάθεια που έγινε προ διετίας να ερευνήσει, κατόπιν εξουσιοδότησης, το προεδρείο της Βουλής το «πολιτικό χρήμα» που, σύμφωνα με δηλώσεις είχε βγει σε τράπεζες της Ελβετίας, απέτυχε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή