Υστατο «χαίρε» στον πρώην υπουργό Γ. Κατσιφάρα

Υστατο «χαίρε» στον πρώην υπουργό Γ. Κατσιφάρα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γεμάτος πολιτικούς, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, κυρίως όμως φίλους του Γιώργου Κατσιφάρα, ήταν χθες ο Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι, από όπου κηδεύθηκε ο επί σειρά ετών υπουργός. Παρά το μέσον του Αυγούστου, πολλοί ήταν όσοι έσπευσαν να αποχαιρετίσουν τον πρώην υπουργό, ο οποίος πέθανε το πρωί της Τετάρτης σε ηλικία 77 ετών, μετά σύντομη μάχη με ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε.

Οπως ήταν απολύτως αναμενόμενο, οι συνάδελφοι του Κατσιφάρα από το ΠΑΣΟΚ, του οποίου υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος, αποτελούσαν τη μεγάλη πλειονότητα όσων παρευρέθησαν χθες στον Αγιο Διονύσιο. Συγκεκριμένα, στην τελετή παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου και οι αδελφοί του Νίκος και Αντρίκος.

Παρόντες ήταν επίσης ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απ. Κακλαμάνης, και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και παλαιότεροι συνεργάτες του Ανδρέα Παπανδρέου όπως οι κ.κ. Αντώνης Λιβάνης, Κώστας Λαλιώτης, Βάσω Παπανδρέου, Γιάννης Καψής, Νίκος Αθανασάκης, Β. Σαραντίτης, Στ. Σουμάκης, Γρ. Νιώτης, Γιάννης Διαμαντίδης και Σήφης Βαλυράκης. Το «παρών» έδωσαν και ιστορικά στελέχη της Ν.Δ., όπως ο κ. Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ενώ από την κυβέρνηση παρευρέθησαν οι κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, Κώστας Μουσουρούλης και Θοδωρής Παπαθεοδώρου. Από τις ιδιαίτερα συμβολικές παρουσίες ήταν εκείνη του κ. Θεοδ. Πορφύρη, δημάρχου του Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, όπου ο Κατσιφάρας είχε εξοριστεί στη διάρκεια της δικτατορίας. Παρόντες ήταν βεβαίως και όλοι οι στενοί συγγενείς του εκλιπόντος, όπως ο νυν περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απ. Κατσιφάρας.

Εκφωνήθηκαν επικήδειοι από τρία πρόσωπα. Εκ μέρους της Βουλής μίλησε ο αντιπρόεδρός της κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ επικήδειο εκφώνησε και ο κ. Νίκος Παπανδρέου, θέλοντας να εκφράσει την οικογένειά του, καθώς, όπως είναι γνωστό ο εκλιπών ήταν στενότατος συνεργάτης και συνομιλητής του Ανδρέα Παπανδρέου, έχοντας μάλιστα σφυρηλατήσει στο πέρασμα των χρόνων μια πολύ στενή προσωπική σχέση με την παλιά αυτή πολιτική οικογένεια. Μετά την τελετή στον Αγιο Διονύσιο, η σορός του Γιώργου Κατσιφάρα μεταφέρθηκε στο Καλέντζι Αχαΐας, ιδιαίτερη πατρίδα και γενέτειρά του, προκειμένου να γίνει εκεί η ταφή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή