Αλλαγή στην ηγεσία του ΣΔΟΕ

Αλλαγή στην ηγεσία του ΣΔΟΕ

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αντικατάσταση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτη προχώρησε χθες η κυβέρνηση, η οποία ανακοίνωσε ταυτόχρονα την κατάργηση δέκα ειδικών γραμματειών. Η απομάκρυνση του κ. Διώτη, η οποία μάλιστα ανακοινώθηκε λίγο μετά τη σύσκεψη στην οποία πήρε μέρος υπό τον υπουργό Οικονομικών για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, έγινε με τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων της συγκυβέρνησης και παρά το θετικό έργο που έχει επιδείξει.

Τη θέση του αναλαμβάνει ο κ. Στέλιος Στασινόπουλος, ο οποίος φέρεται να αποτελεί προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού. Ο κ. Στασινόπουλος έχει διατελέσει προϊστάμενος της Εφορίας Μεσσήνης και επικεφαλής σειράς δημοτικών επιχειρήσεων στον Δήμο Καλαμάτας, όπως και δημοτικός σύμβουλος.

Στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, αντί του Μιχάλη Χάλαρη, αναλαμβάνει ο κ. Γιάννης Σούκος, επιλογή της ΔΗΜΑΡ. Στο ΥΠΕΞ, ειδικός γραμματέας Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων αναλαμβάνει ο κ. Νικ. Ράπτης, με μεγάλη δραστηριότητα -κατά το παρελθόν- στον χώρο των ΜΚΟ, στο Εθνικό Τυπογραφείο ο κ. Γιώργος Αποστολίνας, στο Ανάπτυξης ειδ. γραμματέας ΣΔΙΤ παραμένει ο κ. Νικ. Μαντζούφας.

Στο ΥΠΕΚΑ, αναλαμβάνουν ως ειδ. γραμματέας Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Σ. Κουρουτζίδης και Υδάτων ο Κ. Τριάντης, στο Αγροτικής Ανάπτυξης οι Γ. Αμοργιαννάκης (Δασών) και Θαν. Θεοχαρόπουλος (Κοιν. Πόρων).

Τέλος, στο Παιδείας ειδικός γραμματέας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλαμβάνει ο στενός συνεργάτης του κ. Γ. Μπαμπινιώτη, Σωτ. Γκλαβάς, παραμένει η κ. Αθηνά Λινού, ενώ τη διαχείριση Ευρ. Πόρων αναλαμβάνει ο κ. Ευ. Ζαχαράκης.

Εν τω μεταξύ εξηγήσεις για την υπόγεια αλλά έντονη ρήξη των προηγούμενων ημερών, με αφορμή την ανακίνηση του ζητήματος της εργασιακής εφεδρείας, φαίνεται ότι δόθηκαν κατά τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη. Παρά το γεγονός πως ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι «τα πάντα παραμένουν στο τραπέζι», πηγές του Διοικητικής Μεταρρύθμισης επέμεναν ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε κατά κύριο λόγο στο έργο που ήδη έχει αναλάβει το υπουργείο, δηλαδή την προώθηση του εκσυγχρονισμού στις δομές του Δημοσίου και των συγχωνεύσεων – καταργήσεων οργανισμών. Ωστόσο, από τις δηλώσεις του κ. Μανιτάκη διεφάνη και η διάθεσή του να συζητήσει το ζήτημα της εφεδρείας. Προϋπόθεση φαίνεται να αποτελεί η συμφωνία των τριών κυβερνητικών εταίρων και η διαμόρφωση ενός νέου θεσμικού πλαισίου.

Είναι χαρακτηριστική η απάντηση του κ. Μανιτάκη όταν ρωτήθηκε για τις αναφορές του υπ. Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτη περί αντισυνταγματικότητας της εφεδρείας. «Η αντισυνταγματικότητα προκύπτει όταν γίνουν νόμοι και εφαρμοστούν. Προφανώς θα τηρήσουμε όλες τις εγγυήσεις του Συντάγματος και την ισχύουσα νομιμότητα», επεσήμανε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή