Ερογλου: Απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις

Ερογλου: Απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το καλύτερο που μπορεί να κάνει ο γ.γ. του ΟΗΕ είναι να γνωστοποιήσει ότι το χρονοδιάγραμμα που συνεχίζεται για μια μόνιμη λύση στο Κυπριακό, απέτυχε, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου, μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους. Προανήγγειλε, δε, ετοιμότητα να κινηθούν οι Τουρκοκύπριοι με βάση τη δική τους ατζέντα και να προωθήσουν το αίτημα για αναγνώριση του ψευδοκράτους και να ξεκινήσει συζήτηση για προσάρτηση στην Τουρκία. Ο κ. Ερογλου έκανε λόγο για παύση των διαπραγματεύσεων επί της ουσίας, επέρριψε ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά για την εξέλιξη και προέβλεψε ότι τουλάχιστον μέχρι τις προεδρικές εκλογές στην Κυπριακή Δημοκρατία δεν πρόκειται να υπάρξουν ουσιαστικές συνομιλίες.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης με τις δηλώσεις του έδειξε ότι η Αγκυρα και η τουρκοκυπριακή ηγεσία εμμένουν στην τακτική δημιουργίας τετελεσμένων και, παραπέμποντας στη δήλωση Ερντογάν ότι «η Μόρφου δεν θα επιστραφεί», κάλεσε ενδιαφερόμενους επενδυτές να μη φοβούνται ότι υπάρχει κίνδυνος να απολέσουν τις επενδύσεις τους στο μέλλον. Αναφερόμενος στο ζήτημα των περιουσιών, δήλωσε ότι θα μπορούσε να επιλυθεί με αποζημίωση των Ελληνοκυπρίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή