Ενδοκομματικοί τριγμοί στη ΔΗΜΑΡ

Ενδοκομματικοί τριγμοί στη ΔΗΜΑΡ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τριγμούς στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ προκαλεί η συζήτηση για την εξειδίκευση των 11,6 δισ. ευρώ των μέτρων που απαιτούνται προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες εκταμίευσης των επόμενων δόσεων. Κάποιοι από τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ απειλούν ανοιχτά ότι θα καταψηφίσουν αν ο κ. Φ. Κουβέλης συναινέσει στη λήψη μέτρων τα οποία είναι οριζόντια. Στον τρίτο σε μέγεθος εκ των εταίρων που στηρίζουν την κυβέρνηση σημειώνονται ήδη διαφοροποιήσεις από τουλάχιστον δύο βουλευτές. Οι κ. Οδ. Βουδούρης και Ι. Μιχελογιαννάκης (προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ) δήλωσαν ότι η ΔΗΜΑΡ έχει υπογράψει μια προγραμματική συμφωνία η οποία δεν περιλαμβάνει πολλά από όσα ήδη συζητούνται και παραπέμπουν στις 21 και 22 Αυγούστου, ημερομηνίες συνεδρίασης των κομματικών οργάνων, προκειμένου να καθορίσουν την τελική στάση τους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βουδούρης χθες επισήμανε στον ΣΚΑΪ ότι δεν προτίθεται να δώσει την ψήφο του για την έγκριση μέτρων τα οποία δεν περιλαμβάνονται στην προγραμματική συμφωνία. «Η κυβέρνηση διολισθαίνει και αθετεί τις δεσμεύσεις της», είπε. Ως ενδεικτικά παραδείγματα ανέφερε την πώληση της Αγροτικής Τράπεζας, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, καθώς και την προώθηση της εφεδρείας. «Είχαμε δεσμευθεί ότι θα βρούμε τα 11,6 δισ. από τη φοροδιαφυγή και τις σπατάλες, αλλά δεν βλέπω το οικονομικό επιτελείο να ψάχνει προς αυτήν την κατεύθυνση», επισήμανε ο βουλευτής.

Ακόμη πιο κατηγορηματικός ως προς το τι θα πράξει εάν υλοποιηθούν πολύ συγκεκριμένοι σχεδιασμοί υπήρξε ο κ. Μιχελογιαννάκης. «Αν υπάρξει περικοπή των συντάξεων του ΟΓΑ, μείωση των συντάξεων κάτω από τον πήχυ των 1.400 ευρώ, μείωση του δώρου των δημοσίων υπαλλήλων, μείωση του ΕΚΑΣ, ελάττωση του επιδόματος στους μακροχρόνια ανέργους, η ΔΗΜΑΡ πρέπει να φύγει από τον κυβερνητικό συνασπισμό», έκρινε (Βήμα FM) ο κ. Μιχελογιαννάκης.

Στη ΔΗΜΑΡ υπάρχει ωστόσο και μια σαφής τάση υπέρ της διεύρυνσης και της εμβάθυνσης της συμμετοχής στο κυβερνητικό σχήμα. Εκ των εκφραστών αυτής της άποψης είναι και ο κ. Δ. Χατζησωκράτης, ο οποίος τάσσεται με σαφέστατο τρόπο υπέρ της συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα με πρόσωπα που προέρχονται από το άμεσο πολιτικό στελεχικό δυναμικό του κόμματος. Ο κ. Χατζησωκράτης επανήλθε δημοσίως με αυτή τη θέση του, που, όπως είναι γνωστό, επικροτεί μεγάλο τμήμα της λεγόμενης «μεταρρυθμιστικής» πτέρυγας της ΔΗΜΑΡ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή