Πάγκαλος: Κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης για τα 11,6 δισ. ευρώ

Πάγκαλος: Κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης για τα 11,6 δισ. ευρώ

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ουδέν περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης των 11,6 δισ. ευρώ σε μέτρα έχει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον κ. Θ. Πάγκαλο, ο οποίος μάλιστα κατηγορεί ευθέως τον τρικομματικό συνασπισμό πως «δίνει την εντύπωση» ότι προσπαθεί για κάτι που «δεν υπάρχει». «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης» είπε ενδεικτικά ο πρώην αντιπρόεδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ με αφορμή τη διαδικτυακή κυκλοφορία του βιβλίου του «Μαζί τα φάγαμε».

Ο κ. Πάγκαλος ξεκίνησε με την επισήμανση πως ο «σωστός τίτλος του βιβλίου θα ήταν «Μαζί τα τρώμε», καθώς το ελληνικό κράτος συνεχίζει να παράγει ελλείμματα». Επί τούτου μάλιστα είπε ότι το ελληνικό χρέος έχει ρυθμιστεί και τα 11,6 δισ. των μέτρων στοχεύουν στην κάλυψη των ελλειμμάτων που παράγονται από το ελληνικό κράτος. Κατά τον κ. Πάγκαλο η παράθεση στοιχείων στο βιβλίο του αποδεικνύει ότι «πολλοί που κλέβουν λίγο κάνουν μεγαλύτερη ζημία από λίγους που κλέβουν πολύ». Χαρακτήρισε επίσης ολόκληρους κλάδους της δημόσιας διοίκησης «συνολικά διεφθαρμένους», αναφέροντας ενδεικτικά όσους εργάζονται στις εφορίες και τις πολεοδομίες. Ετάχθη, για ακόμη μια φορά, υπέρ της κατάργησης της μονιμότητας στο Δημόσιο, τονίζοντας ότι πρέπει να μειωθούν δραστικά τα έξοδα λειτουργίας του. Ως ενδεικτικό παράδειγμα ο κ. Πάγκαλος ανέφερε τον ΟΣΕ, ο οποίος έχει «μεγαλύτερα έξοδα από τον τζίρο του». Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό η συμπεριφορά των δημοσίων υπαλλήλων συνολικά κρίθηκε και από την τάση που εκδήλωσαν στις τελευταίες εκλογές, καθώς σε ποσοστό άνω του 30% ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος «υποσχέθηκε προεκλογικά 100.000 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο». Ο κ. Πάγκαλος περιέγραψε και ποια θεωρεί ότι είναι η ευθύνη των πολιτικών για τη διαμόρφωση της σημερινής κατάστασης. «Οσοι μέχρι τώρα στην Ελλάδα προσπάθησαν να πουν τα πράγματα με το όνομά τους και να δράσουν εξοβελίστηκαν από την πολιτική ζωή», είπε και εκτίμησε πως «για να μιλήσει ένας πολιτικός πρέπει να βγει από την πολιτική». Ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε και στον νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση της κ. Αννας Διαμαντοπούλου, λέγοντας ότι τον ακύρωσε «το διεφθαρμένο πανεπιστημιακό κατεστημένο». Μάλιστα ο πρώην υπουργός εκτίμησε ότι η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες «εάν σπάσουμε το μέτωπο της παιδείας και τα συντεχνιακά συμφέροντα».

Ο Ευ. Βενιζέλος

Ο πρώην αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου αναφέρθηκε εκτενώς και στα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να εγγραφεί εκ νέου στο κόμμα, καθώς θεωρεί ότι αρκεί η ψήφος του για την ανάδειξη του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στην προεδρία. Υπογράμμισε μάλιστα ότι ψήφισε τον κ. Βενιζέλο, καθώς δεν υπήρχε άλλος υποψήφιος. Τόνισε, τέλος, ότι πάντοτε επιθυμούσε να συμμετέχει σε κόμματα εξουσίας, υπογραμμίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ με 12% μόνο τέτοιο δεν μπορεί να θεωρείται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή