Η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει τη Χρ. Αυγή για Εβρο

Η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει τη Χρ. Αυγή για Εβρο

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατηγορηματικά διαψεύδει το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής σχετικά με παρ’ ολίγον θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Ελληνες συνοριοφύλακες και τον τουρκικό στρατό εξαιτίας ομάδας μεταναστών που επιχειρούσε να εισέλθει παράνομα στη χώρα μας. «Κανένα παρόμοιο περιστατικό δεν έχει αναφερθεί από καμία υπηρεσία μας» ανέφερε στην «Κ» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Χθες η Χρυσή Αυγή επανήλθε επί του θέματος επιμένοντας στην αρχική της ανακοίνωση, ότι δηλαδή στρατιώτες της γειτονικής χώρας απείλησαν με αυτόματα τους Ελληνες συνοριοφύλακες όταν εκείνοι προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο ομάδας παράνομων μεταναστών. Χθες, βουλευτής του κόμματος έθεσε το θέμα στη Βουλή ζητώντας να μετακινηθεί στρατός για τη φύλαξη των συνόρων. «Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε έχω ρωτήσει πολλούς συναδέλφους μου και κανένας δεν έχει ακούσει κάτι σχετικό με τέτοιο περιστατικό» ανέφερε στην «Κ» μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων. Ωστόσο, όπως αναφέρει, πράγματι, ενώ από την ελληνική πλευρά του ποταμού βρίσκονται αστυνομικοί, από την άλλη βρίσκεται στρατός, χωρίς ωστόσο να έχει προκύψει κάποια εμπλοκή» συμπληρώνει.

Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, από την εφαρμογή των αυξημένων μέτρων στον Εβρο, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», οι μετανάστες που εισέρχονται είναι πλέον ελάχιστοι. Στην ουσία, όπως περιγράφουν συνοριοφύλακες που υπηρετούν στην περιοχή, όλη η περιοχή περιπολείται, οι παράνομοι μετανάστες αντιλαμβάνονται την αστυνομική παρουσία προτού περάσουν τα ελληνικά σύνορα και αποχωρούν. «Την περασμένη Πέμπτη, ομάδα λαθρομεταναστών επιχείρησε να περάσει τρεις φορές μέχρι που αποθαρρύνθηκε και έφυγε προς το εσωτερικό της Τουρκίας» σχολιάζει. Ωστόσο, αντίθετα με τα όσα υποστηρίζουν στελέχη του υπουργείου περί συνεργασίας των τουρκικών αρχών στο πλαίσιο των υποχρεώσεών τους βάσει διεθνούς νομοθεσίας, συνοριοφύλακες υποστηρίζουν ότι προτού η ελληνική πλευρά καλυφθεί με ανθρώπινη ασπίδα οι Τούρκοι δεν παραλάμβαναν τους παράνομους μετανάστες, παρότι τους επιδείκνυαν το ακριβές σημείο στο οποίο βρίσκονταν. «Τον περασμένο Μάιο οι Τούρκοι είχαν δεχθεί 50 συστάσεις για ομάδες λαθρομεταναστών στα σύνορά τους. Κινητοποιήθηκαν μόλις επτά φορές και μόνο μία φορά υπήρξε αποτέλεσμα» υποστηρίζει αξιωματούχος της παραμεθορίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή