Κλιμακώνονται οι συζητήσεις για την Ελλάδα

Κλιμακώνονται οι συζητήσεις για την Ελλάδα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθώς η Ευρωζώνη εισέρχεται σε ένα κρίσιμο σαρανταήμερο, επανέρχεται σε πρώτο πλάνο το «ελληνικό ζήτημα». Η συζήτηση για το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής επικαιρότητας μέσα από δηλώσεις, αναλύσεις, εκθέσεις, συχνά αντικρουόμενες και αντιφατικές, εν όψει και των συναντήσεων που θα έχει στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τη Γερμανίδα καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο. Ειδικά για τις συνομιλίες στο Βερολίνο, οι εκτιμήσεις από τη Γερμανία διίστανται, καθώς κάποιες πηγές θέλουν την κ. Μέρκελ «ελαστική» έναντι του κ. Σαμαρά, ενώ άλλες προειδοποιούν τον πρωθυπουργό για μία «δύσκολη συνάντηση».

Στην έκθεσή της για την ευρωπαϊκή στρατηγική, που δημοσιοποιήθηκε χθες, η Credit Suisse εκτιμά πάντως ότι έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν επίκειται ούτε μπορεί να θεωρείται διαχειρίσιμη. Η GoldmaSachs, δε, αντέκρουσε τα σενάρια χρεοκοπίας, λέγοντας ότι η Ελλάδα διαθέτει τους αναγκαίους πόρους για να χρηματοδοτήσει τις υποχρεώσεις της. Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γιαν Κις ντε Γιάγκερ δήλωσε ότι «η Ελλάδα παραμένει ένα ρίσκο, παρά την πρόοδο που σημειώνει», ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Μίκαελ Σπιντελέγκερ, δήλωσε ότι οι χώρες που αθετούν τις οικονομικές δεσμεύσεις τους πρέπει να «αποβάλλονται από τη νομισματική ένωση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή