Μετωπική ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Δημοκρατίας

Μετωπική ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Δημοκρατίας

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή έναντι της τρικομματικής κυβέρνησης θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις αμέσως επόμενες, κρίσιμες για τη χώρα, ημέρες. Στην Κουμουνδούρου ετοιμάζονται για μετωπική σύγκρουση ιδιαίτερα με τη Ν.Δ. και τον κ. Αντ. Σαμαρά. Θεωρούν ότι η Ν.Δ. έχει ήδη αποφασίσει να «στοχοποιήσει» τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αιτιολογήσει τη λήψη των νέων μέτρων. Φέρνουν μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την επίθεση της Ν.Δ. εναντίον του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Λαφαζάνη, ο οποίος σε ραδιοφωνικές δηλώσεις του υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι «η χρεοκοπία δεν είναι κάτι το οποίο είναι κατ’ ανάγκη καταστροφικό».

Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκαν εξάλλου και οι κ. Τ. Κουράκης και Δημ. Στρατούλης.

Στην Κουμουνδούρου κατηγορούν τη Ν.Δ. για «απομόνωση» των λεγομένων και «διαστρέβλωση» των θέσεων του κ. Λαφαζάνη περί χρεοκοπίας, ως μέρος μιας τακτικής αποπροσανατολισμού, προκειμένου να δικαιολογήσουν τα μέτρα ως μονόδρομο έναντι της χρεοκοπίας την οποία υποτίθεται ότι «πρεσβεύει» ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου απαντούν στις επιθέσεις της Ν.Δ. τονίζοντας ότι «δεν μπορείς να πάρεις τίποτα αν δεν διεκδικείς τίποτα, και απλά τηρείς πιστά και απαρέγκλιτα το Μνημόνιο, μια συνταγή αποδεδειγμένα καταστροφική για την κοινωνία, την οικονομία και τη χώρα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται εναντίον ακόμη και της επιμήκυνσης την οποία επιδιώκει να αποσπάσει από τους εταίρους μας ο κ. Αντ. Σαμαράς. Οπως τονίζουν πηγές της Κουμουνδούρου, η επιμήκυνση δεν σημαίνει τίποτε άλλο από «παράταση του Μνημονίου και της ύφεσης που αυτό φέρνει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή