Παρεμβάσεις στα ειδικά μισθολόγια

Παρεμβάσεις στα ειδικά μισθολόγια

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περικοπές και στα ειδικά μισθολόγια περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων που παρουσιάστηκε χθες στον πρωθυπουργό, κ. Αντ. Σαμαρά, ενώ δεδομένη είναι και η κατάργηση των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιρινής αδείας για όσους δημοσίους υπαλλήλους τα λαμβάνουν ακόμα. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες στη χθεσινή σύσκεψη υπήρξε ανατροπή της αρχικής απόφασης για διάθεση του 65% του βασικού μισθού σε όσους υπαχθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας. Φαίνεται πλέον πως το ποσοστό θα υποχωρήσει στο 60%.

Το πακέτο των μέτρων δεν έχει ακόμα δοθεί στην τρόικα, αν και στελέχη της έχουν συνεργαστεί με τις ελληνικές υπηρεσίες για την κατάρτισή του. Το οικονομικό επιτελείο συνεχίζει την προετοιμασία για τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του Eurogroup, κ. Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ, την καγκελάριο της Γερμανίας, κ. Αγκελα Μέρκελ, και τον Γάλλο πρόεδρο, κ. Φρ. Ολάντ, όπου κρισιμότερο ζήτημα αποτελεί η συζήτηση για την παροχή διετούς παράτασης του χρόνου μείωσης του ελλείμματος.

Ωστόσο, τα μέτρα αναμένεται να «κλείσουν» λίγο πριν από την έλευση των επικεφαλής της τρόικας στις αρχές Σεπτεμβρίου, ώστε εάν χρειαστούν κάποιες αλλαγές να γίνουν πριν από το κρίσιμο Eurogroup της 14ης Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο έχει προσδιορίσει μέτρα περιπου 1 δισ. ευρώ στο σκέλος των δαπανών ως «μαξιλάρι» σε περίπτωση που κάποια δεν εγκριθούν από την τρόικα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή