Οι σύμβουλοι Παπανδρέου

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάτι λιγότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ -συγκεκριμένα 997.839- στοίχισαν στο ελληνικό Δημόσιο οι περίπου είκοσι ειδικοί σύμβουλοι που είχε, στη διάρκεια της διετίας διακυβέρνησής του, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου. Το συγκεκριμένο στοιχείο προέκυψε από απάντηση που έδωσε ο υπουργός Επικρατείας κ. Δ. Σταμάτης σε ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στ. Παναγούλης και Ν. Αθανασίου.

Στην αναλυτική του απάντηση, ο κ. Σταμάτης δεν αναφέρει ονόματα, καίτοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον προκάλεσαν συγκεκριμένα να δημοσιοποιήσει, μεταξύ άλλων, τις αμοιβές του Ισπανού αρχιτέκτονα Χοσέ Αθεμπίγιο και του οικονομολόγου Τζόζεφ Στίγκλιτζ, όπως και το έργο που προσέφεραν στη χώρα. Ο κ. Σταμάτης αρκείται να επισημάνει ότι οι αρχικά τρεις ειδικοί σύμβουλοι του κ. Παπανδρέου τον Οκτώβριο του 2009, με συνολικές μικτές μηνιαίες αποδοχές 3.524 ευρώ, σταδιακά αυξάνονται σε εννέα και τον Δεκέμβριο του 2009 σε 14 με μηνιαίες αποδοχές 39.437 ευρώ. Τον δε Ιούνιο του 2010, δηλαδή ένα μήνα μετά την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ, οι σύμβουλοι του πρώην πρωθυπουργού έφτασαν -σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία- τους 20 λαμβάνοντας συνολικά μηνιαίες μεικτές αποδοχές 49.654 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι σε μια από τις πρόσφατες απαντήσεις συνεργατών του κ. Παπανδρέου για τον τρόπο διαχείρισης της εξουσίας από πλευράς του, ο πρώην πρωθυπουργός είχε διαμηνύσει ότι το κόστος των συμβούλων του ήταν ελάχιστο σε σχέση με το αντίστοιχο των προκατόχων του, υπονοώντας ότι είναι ακραίος λαϊκισμός να αμφισβητείται η αυτονόητη ανάγκη ενός πρωθυπουργού να αποτείνεται σε ειδικούς, πόσω μάλλον όταν η χώρα περνάει μια τόσο κρίσιμη δοκιμασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή