Σχέδιο στήριξης της οικονομίας από Ευ. Βενιζέλο

Σχέδιο στήριξης της οικονομίας από Ευ. Βενιζέλο

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ευρύτερο σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση επεξεργάζεται τις τελευταίες ημέρες ο κ. Ευ. Βενιζέλος, εκτιμώντας ότι μόνον δι’ αυτής της οδού δεν θα υπάρξουν νέες αναταράξεις στο κόμμα του και κυρίως στην κοινοβουλευτική ομάδα, καθώς κορυφαία στελέχη, όπως π.χ. ο κ. Ανδ. Λοβέρδος, δεν κρύβουν την πλήρη διαφοροποίησή τους από την τακτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντάς την αμφίσημη και αδιέξοδη. Σημειωτέον δε ότι ο πρώην υπουργός Υγείας σε όλες τις τελευταίες επαφές του, αν και επαναλαμβάνει ότι θα στηρίξει οποιοδηποτε μέτρο ληφθεί για τη σωτηρία της χώρας, αφήνει να εννοηθεί ότι η πολιτική του διαδρομή μπορεί να συνεχισθεί ακόμη και εκτός ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για «ενεργό σιωπή»…

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του θα επιιχειρήσει, όπως τονίστηκε, να παρουσιάσει ένα πλήρες πολιτικό σχέδιο «με το οποίο δύσκολα θα διαφωνεί κανείς», όπως έλεγαν χθες συνεργάτες του. Οι ίδιες πηγές μετέδιδαν ότι το συγκεκριμένο σχέδιο θα δημοσιοποιηθεί σε πλήρη μορφή στη ΔΕΘ και θα έχει τρεις άξονες: Μέτρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας, αναπτυξιακό πλάνο στους τομείς στους οποίους θα πρέπει να στραφεί επενδυτικά η χώρα και συγκεκριμένες προτάσεις ενθάρρυνσης της καινονοτομίας με στόχο τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων. Σε αδρές γραμμές, τις σκέψεις του ο κ. Βενιζέλος τις έχει ήδη συζητήσει και με τον κ. Σαμαρά, στον οποίο μετέφερε την άποψη πως αν οι βουλευτές και των τριών κομμάτων δεν πεισθούν πως η κυβέρνηση έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να δημιουργηθούν τάχιστα συνθήκες ανάπτυξης, είναι καταδικασμένη να υποστεί ό,τι το ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη διετία. Δηλαδή, απώλειες σε κάθε ψηφοφορία και εσωτερική υπονόμευση που θα την καταδικάσει σε πολιτική καθίζηση.

Από την άλλη πλευρά, προφανής στόχος του κ. Βενιζέλου είναι να καρπωθεί το ΠΑΣΟΚ όχι μόνον τυχόν τα οφέλη του σχεδίου του, αλλά και τυχόν επιτυχίες του κ. Σαμαρά στις διαπραγματεύσεις του με την Αγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ. Αυτός είναι, άλλωστε, ο λόγος που εσχάτως όλοι οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου δεν παύουν να επαναλαμβάνουν την ολόθερμη στήριξή του στον πρωθυπουργό ενόψει των συναντήσεων, καίτοι μόλις προ 20ημέρου ο ίδιος αμφισβήτησε δημοσίως τον κ. Σαμαρά για την επιλογή του να ζητήσει τη χρονική επιμήκυνση στις υποχρεώσεις της χώρας αφού προηγουμένως δώσει δείγματα γραφής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή