Σε δόσεις η ψήφιση των μέτρων

Σε δόσεις η ψήφιση των μέτρων

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δόσεις θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να ψηφιστούν τα επώδυνα μέτρα των 11,6 δισ. ευρώ ώστε να περιοριστούν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό των κομμάτων που τη στηρίζουν, την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης εξέφρασε τη διαφωνία του με την εφεδρεία, την οποία όμως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φέρεται αποφασισμένος να υιοθετήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου εξετάζει την πιθανότητα κάποια από τα μέτρα να περιληφθούν στον νέο προϋπολογισμό, ορισμένα δε ακόμη και στον προϋπολογισμό του 2014. Για το περιεχόμενο του πακέτου ο πρωθυπουργός είχε χθες σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και αρμόδιους υπουργούς, κατά την οποία εξετάσθηκαν σενάρια για την περικοπή δαπανών συνολικού ύψους 13,5 δισ. ευρώ ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 11,6 δισ. Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητούνται πλέον περικοπές υπό προϋποθέσεις στις κατώτερες και κατώτατες συντάξεις, μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια και σύνδεση του ΕΚΑΣ και των επιδομάτων με εισοδηματικά κριτήρια.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού θεωρούν πιθανό να συναντηθεί εκ νέου ο κ. Σαμαράς με τους πολιτικούς αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ πριν από την έλευση της τρόικας, πιθανότατα στα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν θα έχει ολοκληρωθεί το πακέτο των 11,6 δισ. ευρώ. Μέχρι τότε θα εξαντλήσει τις προσπάθειες για τον κατά το δυνατόν περιορισμό των πολιτικά δυσβάστακτων μέτρων και την αντικατάστασή τους με λιγότερο επώδυνα, αν και δηλώνει σε όλους τους τόνους αποφασισμένος να τηρήσει τις δεσμεύσεις της χώρας, με όποιο κόστος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή