Υποχωρούν τα σενάρια εξόδου από το ευρώ

Υποχωρούν τα σενάρια εξόδου από το ευρώ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια κρίσιμη καμπή για την Ελλάδα, αλλά και συνολικά για την Ευρωζώνη, τα σενάρια που θέλουν την έξοδο της χώρας από το ενιαίο νόμισμα εμφανίζουν σημάδια υποχώρησης. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε έως πρόσφατα, το τελευταίο 48ωρο υπήρξε μπαράζ δηλώσεων, προβλέψεων και αναλύσεων υπέρ της διατήρησης της ενότητας της Ευρωζώνης, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι ο κίνδυνος για την Ελλάδα έχει εξαλειφθεί, καθώς από όλες τις πλευρές τίθεται ως προϋπόθεση η απαρέγκλιτη τήρηση των δεσμεύσεών της. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, εξέφρασε χθες τη βούληση του Βερολίνου να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Την προτίμησή του υπέρ της παραμονής της χώρας μας εξέφρασε και το μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιοργκ Ασμουσεν, ο οποίος προειδοποίησε ότι ενδεχόμενη έξοδος δεν θα είναι συντεταγμένη.

«Φλυαρία» χαρακτήρισε, εξάλλου, τα σενάρια περί αποβολής χωρών από το ευρώ ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος αύριο επισκέπτεται την Αθήνα. Επιπλέον, σε νέα δημοσκόπηση του Reuters, η πλειοψηφία των αναλυτών θεωρεί πλέον πιθανότερη την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Τέλος, η GoldmaSachs αναφέρει στην τελευταία έκθεσή της ότι η έξοδος της Ελλάδας είναι ένα βαθύτατα πολιτικό ζήτημα και σχετίζεται με σημαντικό κόστος, τόσο για την ίδια όσο και για τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή