Η ΠΑΣΚΕ προετοιμάζει… «διαζύγιο» με το ΠΑΣΟΚ

Η ΠΑΣΚΕ προετοιμάζει… «διαζύγιο» με το ΠΑΣΟΚ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν μέσω όλων των εμποδίων που καλείται να υπερκεράσει ο κ. Βενιζέλος για την προωθούμενη από τον ίδιο ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ, χθες προέκυψε και ένα ακόμη, που σχετίζεται με τον άλλοτε πυρήνα του κόμματός του. Με δήλωσή του στον Real Fm ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος ούτε λίγο ούτε πολύ ανακοίνωσε την πολιτική απόσχιση της ΠΑΣΚΕ από το ΠΑΣΟΚ!

«Η ΠΑΣΚΕ δεν είναι παράταξη ενός κόμματος, είναι η συνδικαλιστική έκφραση της ευρύτερης σοσιαλιστικής και δημοκρατικής αριστεράς» δήλωσε χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνοντας έτσι τη ρήξη την οποία φημολογείτο ότι προετοιμάζουν οι πράσινοι συνδικαλιστές με τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Το ενδιαφέρον, μάλιστα, είναι πως ο κ. Παναγόπουλος άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι κεντρική στόχευσή του είναι η μετεξέλιξη της ΠΑΣΚΕ σε μια συνδικαλιστική παράταξη που θα εκφράσει όλο τον χώρο μεταξύ της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ. Με άλλα λόγια, η πράσινη παράταξη να μετέχει ενεργά και στην ανασύσταση του κεντροαριστερού χώρου, στον οποίο προφανώς εκτιμά ότι δεν θα έχει πρωτεύοντα ρόλο το σημερινό ΠΑΣΟΚ.

Κατόπιν τούτων αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι επόμενες κινήσεις των πράσινων συνδικαλιστών, καθώς πληροφορίες θέλουν στις αρχές του Σεπτεμβρίου να καταθέτουν ενιαία πολιτική διακήρυξη, την οποία θα συνυπόγράφουν και οι 101 πρόεδροι εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών που ανήκουν στην ΠΑΣΚΕ.

Επισήμως, πάντως, η Ιπποκράτους απέφυγε να σχολιάσει αυτές τις διεργασίες, ενώ συνεργάτες του κ. Βενιζέλου εκτιμούσαν ότι οι εύλογοι προβληματισμοί που διατυπώνονται στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς θα καλυφθούν πολιτικά από το νέο ΠΑΣΟΚ που οραματίζεται ο σημερινός πρόεδρός του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή