Εμπρακτη στήριξη Ευ. Βενιζέλου στην κυβέρνηση

Εμπρακτη στήριξη Ευ. Βενιζέλου στην κυβέρνηση

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να αποδείξει και εμπράκτως τη θερμή υποστήριξή του στις προσπάθειες επαναδιαπραγμάτευσης των ελληνικών υποχρεώσεων που καταβάλλει ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς θέλησε χθες ο κ. Ευ. Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όπως γνωστοποιήθηκε μέσω ανακοίνωσης της Ιπποκράτους, είχε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, στην οποία ο κ. Βενιζέλος φέρεται να προέταξε τόσο το αίτημα της επιμήκυνσης όσο και αυτό της ανάγκης ρευστότητας στην αγορά, τονίζοντας επιπλέον ότι είναι άδικο το κλίμα που εκπέμπεται για τη χώρα μας σε αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς υποτιμά τα σημαντικά αποτελέσματα που ήδη έχουν αποδώσει οι θυσίες των πολιτών. Σύμφωνα μάλιστα με συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, ο κ. Γιουνκέρ έδειξε να συμμερίζεται τους προβληματισμούς και τα αιτήματα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, διαβεβαιώνοντάς τον ότι είναι κάθετα αντίθετος με τα σενάρια εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε χθες με τον πρέσβη της Γερμανίας δρα Wolfgang Dold, προκειμένου να τον ενημερώσει για την έως τώρα πορεία του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά και με κλιμάκιο ηγετικών στελεχών της Deutsche Bank που ασχολείται με τα ελληνικά θέματα.

Οι πρωτοβουλίες αυτές του κ. Βενιζέλου είναι προφανές ότι εντάσσονται στην πρόθεσή του να αμβλύνει τις εντυπώσεις ότι η συμμετοχή του στην προσπάθεια διάσωσης της χώρας θα μπορούσε να είναι ενεργότερη, όπως του καταλογίζουν ακόμη και κορυφαίοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, όπως π.χ. ο Ανδ. Λοβέρδος. Την ίδια στόχευση άλλωστε -δηλαδή να εκθέσει πολιτικώς όσους ενδοκομματικά τον αμφισβητούν- θα έχουν και οι αμέσως επόμενες κινήσεις του.

Νέα διακήρυξη αρχών

Η πρώτη, όπως εγράφη και χθες, θα είναι στην επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου, στην οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται αποφασισμένος να παρουσιάσει μια εντελώς νέα διακήρυξη αρχών και θέσεων του κόμματός του, προσβλέποντας να επαναπροσδιορίσει ιδεολογικά τον χώρο της ελληνικής Κεντροαριστεράς και απαντώντας παράλληλα σε όσους τον αμφισβητούν επειδή επέλεξε να μετάσχει άνευ πολιτικών στελεχών στο τριμερές κυβερνητικό σχήμα. Συνεργάτες του, μάλιστα, επιβεβαίωσαν χθες ότι στην εκδήλωση αυτή θα παρουσιάσει εξωραϊσμένο και έναν «νέο» ήλιο του ΠΑΣΟΚ, επιλέγοντας για συμβολικούς λόγους να χωρίσει την ομιλία του σε επτά κεντρικούς άξονες, όσες δηλαδή και οι ακτίνες του.

Το πλήρες στίγμα, τέλος, του νέου κόμματος στο οποίο προσβλέπει να μεταμορφώσει το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος θα το δώσει στη ΔΕΘ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή