Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ: Κλειδί τα μέτρα και η έκθεση της τρόικας

Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ: Κλειδί τα μέτρα και η έκθεση της τρόικας

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα στήριξης προς την Αθήνα, το οποίο όμως συνοδεύτηκε από τη ρητή θέση ότι η εκταμίευση της επόμενης δόσης είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη λήψη των μέτρων ύψους 11,6 δισ. ευρώ, αλλά και ότι το ενδεχόμενο επιμήκυνσης συναρτάται με την αξιολόγηση της τρόικας, κόμισε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Eurogroup Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ, κατά τη χθεσινή του συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Γιουνκέρ εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος με τα αναπαραγόμενα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, καυτηριάζοντας όσους τα συντηρούν. Παράλληλα, όμως, προειδοποίησε πως «η μπάλα βρίσκεται στα χέρια της Αθήνας» η οποία «έχει την τελευταία της ευκαιρία». Επέμεινε, δε, με ιδιαίτερη ένταση στην ανάγκη επίσπευσης των διαρθρωτικών αλλαγών με αιχμή την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, αλλά και στη δικαιότερη κατανομή των βαρών. Τέλος, με ιδιαίτερα προσεκτικό τρόπο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, αλλά και παροχής πρόσθετης βοήθειας προς τη χώρα στο μέλλον.

Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην υιοθέτηση αναπτυξιακών μέτρων και διεμήνυσε ότι η Αθήνα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Ο πρωθυπουργός αύριο και μεθαύριο θα έχει συναντήσεις με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στο Βερολίνο και το Παρίσι αντιστοίχως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή