Συμπληρώθηκε το «παζλ» των νέων οργάνων στο ΠΑΣΟΚ

Συμπληρώθηκε το «παζλ» των νέων οργάνων στο ΠΑΣΟΚ

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αξιοποιώντας κυρίως στελέχη της απολύτου εμπιστοσύνης του, ο κ. Ευ. Βενιζέλος ανακοίνωσε χθες τα πρόσωπα που θα ηγηθούν της προσπάθειας ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ στην οποία ο ίδιος προσβλέπει. Είναι ενδεικτικό ότι τον κομβικό τομέα του προγραμματικού σχεδιασμού για την ανανέωση του κόμματος αναλαμβάνει ο πρώην υπουργός -και διαχρονικά στενότατος φίλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- κ. Χρίστος Βερελής, τον επικοινωνιακό σχεδιασμό ο εξ απορρήτων συνεργάτης του κ. Γιάννης Δατσέρης, ενώ την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου -μαζί με τον κ. Βερελή- θα αναλάβουν επίσης δύο πρώην υπουργοί, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα είχαν καθημερινή συνεργασία με τον κ. Βενιζέλο: O κ. Χρ. Πρωτόπαπας που θα ηγηθεί του τομέα Τεκμηρίωσης και ο κ. Γ. Κουτρουμάνης του τομέα Κοινωνικού Διαλόγου.

Κατά τα λοιπά, από τους εναπομείναντες στο πολιτικό προσκήνιο πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που φαίνεται να στηρίζουν την προσπάθεια του κ. Βενιζέλου, στη χθεσινή λίστα διακρίνει κανείς μόνον τον κ. Κ. Σκανδαλίδη -θα είναι επικεφαλής του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΝΕΠ) το οποίο θα απορροφήσει όπως γνωστοποιήθηκε και το ΙΣΤΑΜΕ- και τον κ. Μαν. Οθωνα, ο οποίος θα είναι τομεάρχης Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Οργανώσεων. Στους υπόλοιπους τομείς θα βρει κανείς στελέχη του ΠΑΣΟΚ με μάλλον μικρότερη εμπειρία που, όμως, όπως υποστήριζαν συνεργάτες του κ. Βενιζέλου θα σηματοδοτήσουν το νέο ξεκίνημα.

Συγκεκριμένα, τομεάρχης Αυτοδιοίκησης ορίστηκε ο κ. Φώτης Χατζημιχάλης, Κοινωνικών Κινημάτων και Εθελοντισμού η πρώην γ.γ. Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αθηνά Δρέττα, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο κ. Βασ. Χρονόπουλος, Συνδικαλιστικού ο κ. Γιώργος Αλιβιζάκης, Αγροτικών Συνεταιρισμών και Συλλόγων ο κ. Μιχ. Τζελέπης, Επιστημονικών Συλλόγων και Επιμελητηρίων ο κ. Γ. Χαραλαμπόπουλος, Γυναικών η κ. Ζέφη Δημαδάμα και Απόδημου Ελληνισμού ο κ. Χρίστος Σμυρλής.

Επίσης, η κ. Φώφη Γεννηματά θα παραμείνει, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, εκπρόσωπος του κόμματος, αλλά όπως προαναφέρθηκε με την καθοριστική συνδρομή του κ. Δατσέρη στον τομέα του επικοινωνιακού σχεδιασμού και του δημοσιογράφου Αντώνη Λιάρου, που θα αναλάβει τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ο κ. Βενιζέλος κράτησε υπό την προσωπική του εποπτεία τις Διεθνείς Σχέσεις του κόμματος, καθώς ο συγκεκριμένος τομέας υπάγεται στο εξής στο πολιτικό του γραφείο με διευθύντρια την κ. Χριστίνα Μανωλοπούλου. Στο ΙΝΕΠ, τέλος, το έργο του κ. Σκανδαλίδη θα συνδράμουν οι κ. Γ. Σιακαντάρης ως επιστημονικός διευθυντής και ο κ Παν. Αναστασιάδης ως διευθυντής επιμόρφωσης.

Υπογραμμίζεται ότι κορυφαίοι υπουργοί, όπως π.χ. οι κ. Λοβέρδος και Ραγκούσης απέφυγαν οποιοδήποτε σχόλιο για τις επιλογές Βενιζέλου, θέλοντας έτσι πιθανώς να ξανατονίσουν διά της σιωπής τους το χάσμα που τους χωρίζει από τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή