Συνεχείς προκλήσεις από τη Χρυσή Αυγή

Συνεχείς προκλήσεις από τη Χρυσή Αυγή

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ακραίο, παραληρηματικό ξέσπασμα, με υβριστικές εκφράσεις κατά του κοινοβουλευτισμού, ακροδεξιές και φασιστικές κορώνες επιδόθηκε ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, μιλώντας το περασμένο Σάββατο σε εκδήλωση του κόμματος στις Θερμοπύλες. Οι αναφορές του κ. Μιχαλολιάκου, σε συνδυασμό με το επεισόδιο προπηλακισμού με πρωταγωνιστή τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Δημ. Κουκούτση, ο οποίος, αργά την Παρασκευή επιτέθηκε σε αντιπροσωπεία της αντιρατσιστικής πορείας που έφθασε στη Βουλή για να επιδώσει ψήφισμα, διαμορφώνουν σκηνικό ακραίας πόλωσης και βίαιης εκτροπής.

Ο κ. Μιχαλολιάκος, αναφερόμενος στη λειτουργία της Βουλής δήλωσε: «Να ξέρουν ότι δεν αισθανόμαστε καλά μέσα στο Κοινοβούλιο. Αισθανόμαστε άβολα, αισθανόμαστε μια σιχασιά και μια αηδία». Συνέχισε, δε, εκτοξεύοντας απειλές κατά της λειτουργίας του δημοκρατικού συστήματος: «Εάν θέλουν, μπορούμε να εγκαταλείψουμε το Κοινοβούλιο ανά πάσα στιγμή και να βγούμε στους δρόμους. Θα δούνε τότε τι σημαίνει Χρυσή Αυγή και πόσα απίδια βάζει ο σάκος, θα δούνε τι σημαίνει τάγματα εφόδου», για να προσθέσει ότι «θα έρθει η ώρα που θα δοθεί αυτός ο αγώνας». Στράφηκε, δε, ευθέως κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης, κ. Νίκου Δένδια, ο οποίος, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης μέλους της Χρυσής Αυγής να συγκροτήσει «τάγματα εφόδου», δήλωσε ότι δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά και θα συνθλιβούν. «Εσείς είστε τα τάγματα εφόδου. Οποτε θέλουν, ας έρθουν να μας συνθλίψουν», είπε ο κ. Μιχαλολιάκος, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους οπαδούς του κόμματός του.

Εν τω μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το επεισόδιο της Παρασκευής, καταγγέλλει τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Δημήτρη Κουκούτση, για τραμπούκικη επίθεση και προπηλακισμούς. Ο κ. Κουκούτσης επιτέθηκε με σπρωξιές, βρισιές και απειλές στον δημοτικό σύμβουλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πέτρο Κωνσταντίνου, τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας, Τζαβέντ Ασλαμ, και στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου. Το επεισόδιο έληξε με παρέμβαση αστυνομικών της ασφάλειας της Βουλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή