Προς πώληση ένα πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Προς πώληση ένα πρωθυπουργικό αεροσκάφος

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πωλητήριο στο ένα από τα πρωθυπουργικά αεροσκάφη βάζει ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς. Σε μια ακόμη συμβολική και όχι μόνο κίνηση για το συμμάζεμα των δημόσιων οικονομικών ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να διατεθεί προς πώληση το αεροσκάφος EMBRAER, 13 θέσεων, και το τίμημα που θα εισπραχθεί να καλύψει άλλες ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επίσης, ο πρωθυπουργός εξέδωσε οδηγία για την αλλαγή του ισχύοντος καθεστώτος για άλλα δύο αεροσκάφη, τα οποία, ωστόσο, θα διατίθενται προς χρήση από την κυβέρνηση. Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Τ. Μπαλτάκος, αναφέρεται ότι το αεροσκάφος EMBRAER 30 θέσεων θα παραχωρηθεί στην Πολεμική Αεροπορία και θα χρησιμοποιηθεί τόσο για την εκπαίδευση των πιλότων των -ιδίου τύπου- ιπτάμενων ραντάρ, όσο και για την αεροκομιδή ασθενών, μοσχευμάτων κ.λπ., έτσι ώστε να αποφευχθεί η καταπόνηση των στρατιωτικών μεταγωγικών και να μειωθεί το κόστος μεταφοράς.

Επίσης, το αεροσκάφος Gulfstream, αν και θα παραμείνει στη διάθεση της κυβέρνησης, θα παραχωρείται επίσης στην Πολεμική Αεροπορία για τη μείωση του σχετικού κόστους. Υπενθυμίζεται, ότι ο πρωθυπουργός είχε εκδηλώσει την επιθυμία να μεταβεί σε Βερολίνο και Παρίσι με το αεροπλάνο της γραμμής. Οι θεράποντες ιατροί, ωστόσο, έκριναν ότι κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο την πολύ καλή μετεγχειρητική πορεία του ματιού του κ. Σαμαρά, λόγω του μεγάλου ύψους των πτήσεων και για τον λόγο αυτό ταξίδεψε στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή