Μετωπική μεταξύ Σαμαρά – ΣΥΡΙΖΑ ενόψει μέτρων

Μετωπική μεταξύ Σαμαρά – ΣΥΡΙΖΑ ενόψει μέτρων

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλιμακώνεται η πολεμική μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο χρόνος μετράει πλέον αντίστροφα για την οριστικοποίηση των επώδυνων μέτρων ύψους 11,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα τεθούν επί τάπητος στη σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

«Φωτογραφίζοντας» τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σαμαράς, μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τόνισε ότι «το λόμπι της δραχμής έχασε έναν αποφασιστικό γύρο», αποστέλλοντας σαφές μήνυμα ότι η πολεμική της Κουμουνδούρου κατά της κυβέρνησης δεν θα μένει αναπάντητη.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προαναγγείλει ενεργό στήριξη στις κινητοποιήσεις κατά των μέτρων, με κορυφαία στελέχη του να προεξοφλούν πως «ο λαός θα βρεθεί και πάλι στον δρόμο».

Πάντως, χθες ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας συμφώνησαν για το πακέτο των μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει βρεθεί φόρμουλα σε σχέση με τα ειδικά μισθολόγια, ώστε οι περικοπές στους μάχιμους ενστόλους να είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Επιπλέον, η αποχώρηση 40.000 υπαλλήλων από το Δημόσιο έως το 2015 θα γίνει μέσω εφεδρείας, με καταβολή μειωμένου μισθού για ένα χρόνο και όχι με απολύσεις. Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε χθες ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα προκαλέσει κυβερνητική κρίση, ωστόσο επισήμανε ότι ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να φέρνει τους αρχηγούς προ τετελεσμένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή