Βέλη από ΚΚΕ κατά Στουρνάρα

Βέλη από ΚΚΕ κατά Στουρνάρα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή κριτική άσκησε χθες το ΚΚΕ στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τον Γερμανό ομόλογο του Β. Σόιμπλε, υποστηρίζοντας ότι η προϋπόθεση για την παραμονή της χώρας στο ευρώ είναι η κατάργηση των στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων και ότι σε αυτό είναι σύμφωνες και οι δύο κυβερνήσεις. «Το μήνυμα της γερμανικής και της ελληνικής κυβέρνησης είναι ξεκάθαρο. Για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, εσείς, τα παιδιά και τα εγγόνια σας, θα ζήσετε μια ζωή κόλαση, χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα. Η μία εκφράζει τα συμφέροντα του γερμανικού κεφαλαίου, η άλλη του ελληνικού, γι’ αυτό συναντιούνται σε κοινή αντιλαϊκή στρατηγική», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Παρέμβαση πραγματοποίησε, πάντως, το ΚΚΕ και στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την κυριότητα της Διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη, ασκώντας και στα δύο κριτική ότι έχουν εγκαταλείψει βασικές της αρχές, όπως την υπόσχεση να βγει η χώρα από το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ. «Ο τσακωμός των ηγεσιών ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος είναι σήμερα περισσότερο ΠΑΣΟΚ είναι δικό τους θέμα. Ωστόσο, δεν διάλεξαν την κατάλληλη ημερομηνία. Γιατί η Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη, ανεξάρτητα πόσο την πίστευαν οι εμπνευστές της, είχε και ριζοσπαστικά συνθήματα, όπως όχι στην ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ, που οι μετέπειτα κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και σήμερα οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ τα έχουν ρίξει στον κάλαθο των αχρήστων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Π. Μεντρέκας. Η γ.γ. του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ στις 8 Σεπτεμβρίου, μια ημέρα δηλαδή μετά τον πρωθυπουργό. Σήμερα παραχωρεί συνέντευξη Τύπου για τις πολιτικές εξελίξεις και την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή