Στον Αρειο Πάγο ο Στασινόπουλος

Στον Αρειο Πάγο ο Στασινόπουλος

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήρη ενημέρωση για τους πολιτικούς που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ θα παράσχει σήμερα ο επικεφαλής του Στέλιος Στασινόπουλος, ο οποίος έχει κληθεί από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελή που εποπτεύει το οικονομικό έγκλημα. Στόχος, να ξεκαθαριστεί το τοπίο και να δοθεί η πραγματική εικόνα για τις λίστες με πολιτικούς, που τόσες αντιδράσεις και συζητήσεις προκάλεσαν τις τελευταίες ημέρες.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ζητήσει ενημέρωση εφ’ όλης της ύλης για τον αριθμό των πολιτικών που ελέγχονται, για τις κατηγορίες που τυχόν τους αποδίδονται, αλλά και τι ακριβώς έχει γίνει ώς σήμερα με τις έρευνες από πλευράς ΣΔΟΕ. Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ καλείται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να ενημερώσει επίσης τις δικαστικές αρχές, για ποια αιτία ελέγχεται το κάθε πολιτικό πρόσωπο, καθώς άλλοι έλεγχοι προέρχονται εξ αφορμής ανώνυμων καταγγελιών, άλλοι στο πλαίσιο εισαγγελικών παραγγελιών και άλλοι σε έρευνες που αρχικά αφορούν ιδιώτες, αλλά κατά την εξέλιξή τους προκύπτουν αναφορές και για πολιτικούς, όπως συνέβη με την περίπτωση του κ. Μεϊμαράκη.

Πάντως, αν από την ενημέρωση που θα παράσχει ο κ. Στασινόπουλος, κριθεί ότι πρέπει να υπάρξουν διευκρινίσεις, ο κ. Παντελής μπορεί να ζητήσει πρόσθετα στοιχεία για τους φακέλους που βρίσκονται προς έρευνα για πολιτικούς στο ΣΔΟΕ ή και να προβεί σε συγκεκριμένες παραγγελίες για ανακριτικές πράξεις.

Κι ενώ για τις πολυσυζητημένες λίστες με τους πολιτικούς, η δικαιοσύνη πλέον παρεμβαίνει, εποπτεύοντας ουσιαστικά τις έρευνες του ΣΔΟΕ, η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, η οποία έχει ήδη αναλάβει τη διερεύνηση των καταγγελλομένων για τους Ευ. Μεϊμαράκη, Γ. Βουλγαράκη και Μ. Λιάπη, κάλεσε και εξέτασε τους δύο ιδιώτες που ενέπλεξαν τους τρεις πολιτικούς σε υπόθεση ξεπλύματος χρημάτων στο πλαίσιο διαφοράς τους με τον Ομιλο Ιω. Καρούζου. Και οι δύο, ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός και ο επιχειρηματίας Γ. Ζωγραφάκης, εξετάστηκαν από την εισαγγελέα την περασμένη εβδομάδα με απόλυτη μυστικότητα, και σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», από τις καταθέσεις τους δεν προέκυψαν στοιχεία που να θεμελιώνουν τα καταγγελλόμενα. Αλλωστε, όπως προκύπτει και από το πόρισμα που είχε διαβιβαστεί στην εισαγγελέα από το ΣΔΟΕ και στις αρχικές τους καταθέσεις και οι δύο δεν επιβεβαίωσαν με στοιχεία τις καταγγελίες τους, αποδίδοντας τη γνώση τους για τα πολιτικά πρόσωπα σε όσα τους είπε, όπως ισχυρίστηκαν, ο Ιω. Καρούζος και συνεργάτες του. Ωστόσο, σε κατάθεση που δόθηκε στη συνέχεια -και υπάρχει στη δικογραφία- από τον οικονομικό υπεύθυνο του Ομίλου Καρούζου κ. Παν. Καραλή, δεν επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες Λιβανού – Ζωγραφάκη, ενώ ο ίδιος ο Ιω. Καρούζος δεν προσήλθε στο ΣΔΟΕ για κατάθεση.

Περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση, που διερευνάται με ανοίγματα λογαριασμών και έλεγχο περιουσιακών στοιχείων των τριών πολιτικών από την εισαγγελέα, δεν προσκόμισε ούτε ο εκδότης της Real News Ν. Χατζηνικολάου, που επικαλέστηκε το δημοσιογραφικό απόρρητο σε κατάθεσή του στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για τα επίμαχα δημοσιεύματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή