Αλλαγή φρουράς με αποπομπή Βουδούρη σε ΕΟΠΥΥ

Αλλαγή φρουράς με αποπομπή Βουδούρη σε ΕΟΠΥΥ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην απόφαση αντικατάστασης του επικεφαλής του ΕΟΠΥΥ φέρεται να κατέληξε χθες η κυβέρνηση. Τη θέση του κ. Γεράσιμου Βουδούρη αναμένεται να αναλάβει ο πρώην διοικητής του ΟΓΑ, Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, ενώ τους δύο υποδιοικητές του οργανισμού αναμένεται να καλύψουν, αντιστοίχως, στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά.

Πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου ήταν να υπάρξουν διοικητικές αλλαγές στους μεγάλους οργανισμούς, ωστόσο τη σχετική απόφαση για τον ΕΟΠΥΥ φαίνεται να επιτάχυνε η συνεχής, το τελευταίο διάστημα, αναταραχή περί τον ΕΟΠΥΥ είτε αφορούσε ιατρούς, είτε φαρμακοποιούς, είτε, τέλος, συμβεβλημένους συνεργάτες, αλλά και οι πληροφορίες για άνοιγμα στα οικονομικά του Οργανισμού, ο οποίος -ούτως ή άλλως- βρίσκεται στο επίκεντρο της τρόικας, η οποία ζητεί νέες περικοπές στις δαπάνες Υγείας.

Προβλήματα

Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για… δυσλειτουργική συνεργασία με τον κ. Βουδούρη, ο οποίος είχε επιλεγεί από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο απερχόμενος διοικητής του Ταμείου «δείχνει» ως προφανή αιτία των προβλημάτων την υποεκτίμηση των οικονομικών δεδομένων από την κεντρική κυβέρνηση.

Με την αντικατάσταση της διοίκησης, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να… μηδενίσει το κοντέρ στον ΕΟΠΥΥ και να τοποθετήσει επικεφαλής ένα πρόσωπο με πολιτικές αναφορές στη Ν.Δ. και, συνεπώς, με καλύτερους διαύλους επικοινωνίας με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ειδικά σε μία περίοδο, που λόγω οικονομικών η διαχείριση και επιβίωση του ΕΟΠΥΥ καθίσταται δυσεπίλυτο πρόβλημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ταμείο γεννά καθημερινά ελλείμματα εν πολλοίς εξαιτίας του αρχικού λανθασμένου σχεδιασμού του, της απουσίας αποθεματικών και της μείωσης των εσόδων από τις εισφορές εργαζομένων και τον προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η συμφωνία αντικατάστασης του κ. Βουδούρη -ο οποίος κατά το παρελθόν έχει διατελέσει διοικητής του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ- φαίνεται ότι ελήφθη σε κύκλο συσκέψεων που είχαν ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, με τους κ. Στέλιο Αγγελούδη και Δημήτρη Χατζησωκράτη, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ αντίστοιχα.

Ο 65χρονος κ. Παπαγεωργόπουλος, νομικός με ειδίκευση το εργατικό δίκαιο, αναλαμβάνει τον ΕΟΠΥΥ σε μία περίοδο προφανούς οικονομικής δυσπραγίας. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Παπαγεωργόπουλος είχε διαδεχθεί τον κ. Βουδούρη και το 2004, στη θέση του διοικητή του ΟΓΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή