Τα S, τα Χ, τα αστεράκια και η «σύλυχος βουλειζόν»

Τα S, τα Χ, τα αστεράκια και η «σύλυχος βουλειζόν»

4' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυρία «Κερεντίζη Αθανασία» πρέπει πολύ να βασάνισε την Επιτροπή Ελέγχου. Με το πρώτο γράμμα του επωνύμου της να μοιάζει εξαιρετικά με περικοκλάδα, πού να βγάλουν άκρη οι δύστυχοι υπάλληλοι και να καταλάβουν πως πρόκειται για τη Σούλα Μερεντίτη; Δυστυχώς για την επιτροπή που παρέλαβε τα «πόθεν έσχες», η κ. Μερεντίτη δεν ήταν η μόνη λάτρης της… καλικαντζούρας. Οι υπάλληλοι μετά από επίμονη αναζήτηση κατάφεραν τελικά να ξετρυπώσουν πίσω απ’ το… καλλιτεχνικό «Μπεζλίθης» τον Π. Μπεγλίτη, και να συνδέσουν το μυστηριώδες «Ντενόμουλος» με τον Αργύρη Ντινόπουλο. Πλησιάζοντας όμως στο καταραμένο γράμμα «Π», έπεσαν στη γραφολογική ενέδρα του κυρίου «Πρατίπαπα» και του «Δημητρίου Παπαδημότη». Δηλαδή, των δύο εραστών της σανσκριτικής, την οποία έχουν σκοπό να καταστήσουν κάποια μέρα επίσημη βουλευτική γραφή. Χρόνια τώρα, ο κ. Πρωτόπαπας μεταμφιέζεται στα έγγραφα σε «Πρατίπαπα», ενώ με μια συντονισμένη δολιοφθορά στο «ο» και το «λ» του επωνύμου του, ο κ. Παπαδημούλης μεταμορφώνεται σε «Παπαδημότη». Αλλά πάλι, τι να πει και η γυναίκα του Κ. Αϊβαλιώτη που, κακογραφίας ένεκα, στις δηλώσεις βλέπει τον εαυτό της να προσδιορίζεται ως… «σύλυχος βουλειζόν»;

Βέβαια, και μόνο το γεγονός ότι τελικά έφτασαν όλες οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» στο αρμόδιο τμήμα είναι ένα μικρό θαύμα. Γιατί κάθε βουλευτής έστειλε κι αλλού τη δήλωσή του. Ο Κ. Αϊβαλιώτης τη στέλνει στη «Βουλή των Ελλήνων», ο Γ. Ανατολάκης στον «Γ΄ Αντιπρόεδρο», ο Κ. Αρβανιτόπουλος στο «Τμήμα Ελέγχου Δηλώσεων», ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην «Επιτροπή Ελέγχου Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης» και ο Ν. Ζωίδης στην… «Πιτροπή Ελέγχου»! Και ο σουρεαλισμός συνεχίζεται, καθώς υπάρχουν πολλοί σαν τον Μίμη Ανδρουλάκη και τη Μιλένα Αποστολάκη που δεν ξέρουν ποιας χρονιάς τη δήλωση έκαναν κι έχουν αφήσει το έτος κενό. Ο κ. Ι. Ανδριανός, πάλι, δεν ξέρει πού να στείλει τη δήλωση κι έχει αφήσει τον παραλήπτη κενό. Ο Γ. Αλογοσκούφης, σε πιο τραγική κατάσταση, δεν ξέρει ούτε τη χρονιά ούτε και τον παραλήπτη! Και υπάρχουν κι εκείνοι που παίζουν με τις πιθανότητες: ο Γ. Ανατολάκης και ο Δ. Λιντζέρης έχουν στείλει για το «2011», ο Δ. Κουσελάς και ο Π. Λαφαζάνης για το «2010», και η Τόνια Αντωνίου τα ‘χει μπερδέψει: πρώτα έγραψε «2010», μετά από πάνω «2011», και έτσι προέκυψε αντί του τελευταίου ψηφίου της χρονολογίας ένα ωραιότατο τετράγωνο!

Λάτρης των συμβόλων και ο Γιάννης Βούρος: εκείνος αγαπά το «S», με το οποίο μουντζουρώνει τις άδειες σελίδες του «πόθεν έσχες» του. Ο Κ. Αϊβαλιώτης, πάλι, προτιμά το «Χ»: συνολικά, υπάρχουν 37 «Χ» διάσπαρτα στη δήλωσή του. Αντίστοιχα, ο Γ. Ανδριανός εκφράζεται ζωγραφίζοντας παντού αγκύλες και αστεράκια, μια μανία που έχει και ο Ανδρ. Λυκουρέντζος, που έχει ζωγραφίσει 25 (!) αγκύλες στη δήλωσή του, αλλά και ο Ν. Νικολόπουλος, που έχει έφεση στα αστεράκια. Το δικό του «πόθεν έσχες» είναι στολισμένο εορταστικά, αφού με τα αστεράκια για τις παραπομπές έχει φτιάξει ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο δέντρο, εκεί όπου θα έπρεπε να γράφει τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του!

Στο ίδιο σουρεαλιστικό κλίμα και ο Χρ. Βερελής, αποφάσισε πως η δήλωση είναι κατάλληλη για σημειωματάριο, κι έτσι έγραψε τις προσθαφαιρέσεις του πάνω στη σελίδα. Μόνο που όταν τελείωσε τις πράξεις έμεινε χώρος από κάτω, και για να μην πάει χαμένο τόσο χαρτί, ο πρώην βουλευτής έφτιαξε εκεί μια δικιά του ενότητα, με (χειρόγραφο!) τίτλο «Κτήματα που έχουν πωληθεί κατά τη διάρκεια της βουλευτικής ιδιότητας». Παρεμφερή πειράματα έκανε και η Ρόδη Κράτσα με το «πόθεν έσχες» της. Εκείνη αποφάσισε να δοκιμάσει πόσοι χαρακτήρες χωρούν σε ένα τετραγωνάκι και τελικά κατάφερε να χωρέσει σε έναν πόντο χαρτιού έξι πενταψήφιους αριθμούς! Εκτοτε, οι οφθαλμίατροι των Αθηνών διαγκωνίζονται για μια φωτοτυπία του «πόθεν έσχες» της κ. Κράτσα, ώστε να τσεκάρουν με τη βοήθειά του πόσο μικρά γράμματα μπορούν να δουν οι πελάτες τους.

Αντιστοίχως, οι αλιείς λεκτικών μαργαριταριών θεωρούν συλλεκτικό το «πόθεν έσχες» του Ανδρ. Λοβέρδου. Ειδικά τη σελίδα στην οποία μάς ενημερώνει πως «τα ακίνητα αναλύονται σε τρεις μεζονέτες» – και οι καθηγητές Νέων Ελληνικών αναλύονται σε κλάματα. Ο Γ. Τραγάκης, πάλι, μας λέει πως «τα ακίνητα προήλθαν από οικόπεδο» (!), ενώ η Σοφία Καλαντζάκου που έχει σπίτι στην Κυπαρισσία της Μεσσηνίας, επιμένει όχι μία, όχι δύο, αλλά επτά φορές να μας γράφει πως η περιουσία της είναι στην «Κυπαρυσία»! Φυσικά, κανείς τους δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στη γραμματική μεγαλοφυΐα του Μάριου Σαλμά. Ο οποίος υπερήφανα ενημερώνει το έθνος πως «τα κτίσματα ευρίσκοντο στο στάδιο των μπετών»…

Η «Βλάχα» η όμορφη και οι πισίνες

Θα πίστευε κανείς πως η Λούκα Κατσέλη είναι η «βασίλισσα» των καταθετών με 15 λογαριασμούς τραπέζης, αλλά η Ρόδη Κράτσα την ξεπερνά, καθώς έχει 22 διαφορετικούς λογαριασμούς. Στον αντίποδα, η Θ. Τζάκρη με τον… αρνητικό της λογαριασμό: η κατάθεσή της στην ΑΤΕ είναι «μείον 0,09 ευρώ». Κοντά στο μηδέν και ο Γ. Ανατολάκης: δηλώνει 5 λογαριασμούς με 9 ευρώ στον έναν, 0,81 στον άλλον, 2,08 στον τρίτο, 0,29 στον τέταρτο και 0,30 στον πέμπτο (διορθωμένο όμως, γιατί πριν ήταν 0,24!). Βέβαια, υπάρχει και ο Ανδρ. Λοβέρδος. Εκείνος έχει έναν λογαριασμό με 6.387 ευρώ, από «φιλοδωρήματα συγγενών προς τα ανήλικα τέκνα» του – που θα πει πως είναι ανοιχτοχέρηδες οι λοβερδικοί συγγενείς.

Και ακολουθούν τα παράξενα τοπωνύμια: ο Κ. Αγοραστός έχει 178 στρέμματα στην «Κουτσομηλιά», η Μαρία Δαμανάκη 1.976 τ.μ. στη «Μακριά Μύτη», η Μαρία Θεοχάρη 4.600 τ.μ. στις «Καψούρες», ενώ η Σούλα Μερεντίτη βρέθηκε με 3,5 στρέμματα στη «Βλάχα», αλλά και με έναν απρόσμενο γείτονα: τον Κ. Σημίτη, που πήρε κι εκείνος οικόπεδο στη «Βλάχα»! Πράγμα που οδηγεί στο συμπέρασμα πως προφανώς, αυτή είναι η «Βλάχα» η όμορφη!

Ο Φ. Πετσάλνικος, πάλι, έχει 2 στρέμματα στους «Μπαχτσέδες» – και λογικά εκεί θα περιμένει τους λοιπούς συντρόφους του απ’ το ΠΑΣΟΚ κάθε 3 του Σεπτέμβρη. Τον υπόλοιπο καιρό, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής μπορεί να τον αξιοποιεί στην αγαπημένη του «δεξαμενή κολύμβησης 50 τ.μ.». Βλέπετε, χρόνια τώρα στα «πόθεν έσχες» του ο κ. Πετσάλνικος αποφεύγει τη λέξη «πισίνα», και δεν είναι ο μόνος. Υπάρχει και ο Γ. Καρατζαφέρης με το εξοχικό στις Λιβανάτες, το οποίο μας ενημερώνει πως το πήρε «με προϋπάρχουσα πισίνα». Και υπάρχει πάντα και η πισίνα του Μιχάλη Λιάπη στη Μύκονο: μια πισίνα τόσο διακριτική, που εμφανίζεται στις δηλώσεις πάντα μέσα σε παρενθέσεις…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή