Επιχείρηση εξωστρέφειας από Σαμαρά

Επιχείρηση εξωστρέφειας από Σαμαρά

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά τον θόρυβο γύρω από τη λίστα Λαγκάρντ που κυριαρχεί στην πολιτική ατζέντα την τελευταία περίοδο, το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς επιχειρούν να δώσουν εικόνα πλήρους κυβερνητικής δραστηριότητας, διακρίνοντας τα μείζονα διακυβεύματα από την κομματική αντιπαράθεση σχετικά με την υπόθεση της λίστας.

Ο πρωθυπουργός είχε και χθες, για δεύτερη ημέρα, συνεχείς συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, ενώ το Μαξίμου βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή με την Ουάσιγκτον, όπου συνεδρίαζε το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σχετικά με τη συνέχιση της συμμετοχής του και της χρηματοδότησης του ελληνικού προγράμματος. Τα νέα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού προκάλεσαν ικανοποίηση στην Αθήνα, όχι τόσο για το λίγο έως πολύ αναμενόμενο της απόφασης όσο για το θετικό κλίμα για τη χώρα, που προέκυψε από τις δηλώσεις της επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, και τις τοποθετήσεις των μελών του Δ.Σ.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, δείγμα των δυσκολιών που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η ελληνική πλευρά αποτελεί η είδηση της απόσυρσης του Κατάρ από τη διαγωνιστική διαδικασία για την εκμετάλλευση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, γεγονός που προκάλεσε προβληματισμό όχι μόνον γι’ αυτή καθεαυτήν τη διαδικασία, αλλά και για τη σκοπιμότητα, πλέον, πραγματοποίησης της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού στο εμιράτο. Η επίσκεψη, αρχικώς προγραμματισμένη για τον Νοέμβριο, μετατέθηκε για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου· και κόντρα στο κλίμα, κάποιοι συνεργάτες του πρωθυπουργού σημείωναν χθες πως «ανεξαρτήτως της εξέλιξης με το Ελληνικό, η προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων θα πρέπει να συνεχισθεί».

Αμεσα συνδεδεμένη με αυτή την προσπάθεια είναι και η, συνολική, βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, θέμα για το οποίο ο πρωθυπουργός είχε χθες μακρά συνεργασία με τους υπουργούς Εξωτερικών Δημ. Αβραμόπουλο και Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη καθώς και με τον υφυπουργό Ν. Μηταράκη, με στόχο όχι μόνον την προσέλκυση τουριστών αλλά και επενδύσεων.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, συνεχίζεται η αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη βία. Χθες ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γ. Μουρούτης, απάντησε με σκληρό τρόπο στις καταγγελίες του κ. Π. Σκουρλέτη περί «ακροδεξιών» στο Μαξίμου στους οποίους περιέλαβε και τον κ. Χρ. Λαζαρίδη. «Οταν ο Χρύσανθος φυλακιζόταν από τη χούντα, ο Π. Σκουρλέτης κρυβόταν πίσω απ’ τα φουστάνια της μαμάς του!», σχολίασε, μέσω Διαδικτύου, ο κ. Μουρούτης, την ίδια ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου έκανε λόγο για «όψιμη ανησυχία του κ. Τσίπρα» και τον καλούσε να «συμμορφώσει τον αναρχικό βουλευτή που διατηρεί στο κόμμα του, τον πολιτικό εμπρηστή εκπρόσωπό του, τα στελέχη και τη νεολαία του που καμαρώνουν για τα λοστάρια και τις μάσκες που διατηρούν στο σπίτι τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή