Η Θάσος γύρισε πλάτη στη Χρυσή Αυγή

Η Θάσος γύρισε πλάτη στη Χρυσή Αυγή

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αβατο η Ποταμιά για τους Χρυσαυγίτες. Οι κάτοικοι του οικισμού της Θάσου κατόρθωσαν να αποτρέψουν τη διανομή τροφίμων «μόνο για Ελληνες», κατά τη συνήθη πρακτική από μέλη της Χρυσής Αυγής, εμποδίζοντας το φορτηγό να ξεφορτώσει. Φωνάζοντας αντιρατσιστικά συνθήματα και κρατώντας πλακάτ με αντιφασιστικό περιεχόμενο, μέλη του πολιτιστικού συλλόγου της Ποταμιάς, της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας και μεμονωμένοι κάτοικοι, αρχικά απομόνωσαν τους Χρυσαυγίτες σε μια γωνιά της πλατείας του χωριού και στη συνέχεια τους υποχρέωσαν να το εγκαταλείψουν άρον άρον. «Ο φασισμός νικιέται με αγώνες και όχι με ελεημοσύνες», έλεγαν.

Ηταν η δεύτερη φορά που η Θάσος γύρισε την πλάτη της στη Χρυσή Αυγή. Πριν από λίγες ημέρες, μέλη του κόμματος διένειμαν τρόφιμα και στην τοπική Κοινότητα Λιμεναρίων, όπου όμως καταγράφηκε πολύ μικρή προσέλευση. Τη διάθεσή τους να μην επιτρέψουν ανάλογη εκδήλωση έχουν ήδη κάνει γνωστή οι κάτοικοι της Παναγιάς.

Προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση όπου χαρακτηρίζει «απόλυτα επιτυχημένη» τη διανομή τροφίμων στην Ποταμιά Θάσου όπου «σε πάνω από 100 οικογένειες διανεμήθηκαν άνω των 50 κιλών φρέσκα ψάρια και 150 σακούλες με ζυμαρικά και όσπρια». Για του λόγου το αληθές, μάλιστα, παρουσίασε τρεις σχετικές φωτογραφίες από τη δράση στην Ποταμιά. Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της Ποταμιάς, ο κόσμος που εμφανίζεται στις φωτογραφίες είναι οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές. «Εμείς, που γνωριζόμαστε μεταξύ μας, βλέπουμε ότι πρόκειται για στελέχη του ΚΚΕ και μέλη επαγγελματικών συλλόγων της Ποταμιάς», αναφέρουν στην «Κ» κάτοικοι. Σημειώνεται ότι στις τελευταίες εκλογές η Ποταμιά ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παλιά «έβγαζε» ΚΚΕ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, και στη διανομή τροφίμων στα Λιμενάρια, οι λιγοστοί που προσήλθαν ήταν άγνωστοι στο χωριό. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ, δεν ζητήθηκε άδεια από τον δήμο για τη διενέργεια των εκδηλώσεων.

Την ίδια στιγμή, σάλο έχει προκαλέσει και το πρόγραμμα δωρεάν ιατρικών εξετάσεων «μόνο για Ελληνες» που έχει ξεκινήσει η Νομαρχιακή Οργάνωση Θεσσαλονίκης της Χρυσής Αυγής. Μέλη των «Ελλήνων Γιατρών» θα προσφέρουν τον Απρίλιο εξέταση οστεοπόρωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή