Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στις φυλακές

Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στις φυλακές

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σειρά μέτρων, όπως η δημιουργία φυλακής υψίστης ασφαλείας αλλά και η ενίσχυση των εξωτερικών φρουρών με «βαρύ οπλισμό», αναμένεται να ανακοινώσει άμεσα το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η ανάγκη για αύξηση των μέτρων ασφαλείας είναι πρόδηλη μετά και το τελευταίο περιστατικό της απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων, ενώ το διάτρητο του συστήματος αποκάλυψε και η «Κ» την περασμένη Κυριακή, με φωτορεπορτάζ που απεικονίζει κρατούμενο να βγαίνει και εν συνεχεία να μπαίνει στο κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού από το παράθυρο, μεταφέροντας αντικείμενα. Οπως επεσήμανε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης στη ΝΕΤ, μετά το περιστατικό στις 4/1/2013, διατάχθηκε από το υπουργείο πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα και η υπόθεση εστάλη στον εισαγγελέα. Κατά πληροφορίες, αναμένεται να παραδοθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης το πόρισμα σχετικά με τις ευθύνες των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Ως προς τον κρατούμενο που εμφανίζεται να «μπαινοβγαίνει» στο κελί του, όπως έγινε γνωστό, έχει ήδη τιμωρηθεί από το πειθαρχικό συμβούλιο των φυλακών.

Εν τω μεταξύ, σε αυτοδίκαιη πειθαρχική αργία, λόγω της διάπραξης διαφόρων παραπτωμάτων, έχουν τεθεί το τελευταίο επτάμηνο 39 σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Εξ αυτών, οι οκτώ είναι ήδη προφυλακισμένοι, στην πλειονότητά τους για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή