«Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», από Λοβέρδο

«Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», από Λοβέρδο

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα με την ονομασία «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» ανακοίνωσε χθες ο κ. Ανδρ. Λοβέρδος, στο γήπεδο του Σπόρτινγκ στα Πατήσια. Η ίδρυση του νέου φορέα προήλθε ουσιαστικά ως μετεξέλιξη της πολιτικής κίνησης ΡΙΚΣΣΥ, την οποία ο κ. Λοβέρδος δημιούργησε προ περίπου πέντε μηνών και στην οποία έχει προσχωρήσει και ο κ. Χρ. Αηδόνης. Στη χθεσινή ομιλία του, ο κ. Λοβέρδος άφησε αιχμές εναντίον της τρικομματικής κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για δυνάμεις που «προτίμησαν μια “φιλική συμμετοχή” στην κυβέρνηση και τώρα παρακαλάνε». Ο κ. Λοβέρδος τοποθέτησε το νέο κόμμα στον πολιτικό χώρο μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ και επισήμανε την ανάγκη να στηριχθεί σε νέους ανθρώπους. Αναφέρθηκε, συγκεκριμένα, στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, τους οποίους θεωρεί οιονεί υποστηρικτές της Νέας Ελλάδας, ενώ χρησιμοποίησε αρκετές φορές τον όρο «δημοκρατική παράταξη». Υπογράμμισε, επίσης, ότι δεν φιλοδοξεί να δημιουργήσει «ακόμη μία γκρούπα διαμαρτυρίας», αλλά «ένα νέο κόμμα ευθύνης, τα στελέχη του οποίου θα προέρχονται, κατά πλειοψηφία, από τον ιδιωτικό τομέα».

Ο κ. Λοβέρδος έκανε ιδιαίτερη μνεία στις ευρωεκλογές του 2014, υπογραμμίζοντας, εμμέσως πλην σαφώς, ότι θα αποτελέσουν βαρόμετρο για την πορεία του νέου κόμματος. Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στην κοινοβουλευτική στήριξη που παρέσχε στην τρικομματική κυβέρνηση, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτή δεν τα καταφέρνει για τρεις λόγους: πρώτον, την απουσία σχεδίου, δεύτερον, την υποκατάσταση του υπουργικού συμβουλίου από «διευθυντήριο των κομματικών αρχηγών» και, τρίτον, την επικράτηση «πελατειακών» λογικών κατά τη στελέχωση του κράτους. Ο κ. Λοβέρδος δεν απέκλεισε να τεθεί άλλο πρόσωπο και όχι ο ίδιος ως επικεφαλής, λέγοντας ότι «τα θέματα της πολιτικής ηγεσίας καθώς και του προέδρου είναι ανοιχτά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή