ΔΗΜΑΡ: Μέτωπο κομμάτων συνταγματικού τόξου

ΔΗΜΑΡ: Μέτωπο κομμάτων συνταγματικού τόξου

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εντελώς διαφορετικό τρόπο αντιμετωπίζουν τα μικρότερα κόμματα το ενδεχόμενο η Χρυσή Αυγή να πραγματοποιήσει την απειλή της παραιτώντας όλους τους βουλευτές της και εκβιάζοντας αναπληρωματικές εκλογές στις 15 περιφέρειες της χώρας.

Η ΔΗΜΑΡ με χθεσινή της ανακοίνωση τονίζει: «Η Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπίσει το ενιαίο μέτωπο όλων των κομμάτων της δημοκρατίας και δεν πρέπει να της επιτραπεί να γίνει παράγοντας επηρεασμού των πολιτικών εξελίξεων», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι συντάκτες της οποίας θέλησαν να απαξιώσουν πλήρως το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου. «Ας κάνουν ό,τι νομίζουν, δεν μας φοβίζουν οι απειλές τους. Ετσι και αλλιώς η παρουσία τους στη Βουλή συνιστά ύβριν για τη δημοκρατία»…

Από την πλευρά τους, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες συμπαρατάχθηκαν κατ’ ουσίαν με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Η λαϊκή κυριαρχία μπορεί μόνο με εκλογές να επιβάλει την εθνική κυριαρχία», τόνισε ο κ. Καμμένος, ενώ ακόμη πιο σαφής ήταν ο κοινοβουλευτικός τους εκπρόσωπος, Ν. Μαριάς, που τόνισε πως το κεντρικό ζητούμενο είναι όχι μόνον να καταδικασθεί η Χρυσή Αυγή αλλά να διαμορφωθεί και ένα μέτωπο των κομμάτων του «αντιμνημονιακού τόξου». Αφησε έτσι να εννοηθεί ότι σε περίπτωση αναπληρωματικών εκλογών, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες όχι μόνον θα κατέβαιναν αυτόνομα στις εκλογές αλλά θα προσέδιδαν και δημοψηφισματικό χαρακτήρα στην ψήφο, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, με την έννοια της αποδοκιμασίας της «τροϊκανής κυβέρνησης».

Στο δικό του μήκος κύματος αντέδρασε, όπως αναμενόταν, το ΚΚΕ, στελέχη του οποίου χαρακτήριζαν αυτονόητο ότι δεν θα συμπράξουν στη δημιουργία οποιουδήποτε «καπιταλιστικού μετώπου», υπονοώντας ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα θα διεκδικήσει μόνο του την ψήφο.

Τέλος, εκ μέρους του ΛΑΟΣ, ο κ. Γ. Καρατζαφέρης προανήγγειλε ότι θα διεκδικήσει και εκείνος τις έδρες της Χ.Α.

Η κυβέρνηση, επισήμως, δεν έχει τοποθετηθεί, αναμένοντας εάν, τελικά, ο κ. Ν. Μιχαλολιάκος θα υλοποιήσει την απειλή του, οδηγώντας τη χώρα σε επαναληπτικές εκλογές. Ερωτηθείσα (ΣΚΑΪ) σχετικά, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη τάχθηκε υπέρ της λύσης να κατέλθουν από κοινού όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, ενδεχόμενο που, όπως προαναφέρθηκε, φαντάζει πλέον αδύνατον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή