ΕΔΕ εις βάρος του αρχιφύλακα-εκπαιδευτή αυτοάμυνας

ΕΔΕ εις βάρος του αρχιφύλακα-εκπαιδευτή αυτοάμυνας

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ανετέθη η έρευνα εις βάρος αρχιφύλακα που φέρεται να μετείχε σε μαθήματα αυτοάμυνας που οργάνωσε η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Ρόδο. Κλιμάκιο αστυνομικών της υπηρεσίας βρίσκεται στο νησί από την περασμένη Πέμπτη, μετά το σχετικό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Δημοκρατική Ρόδου».

Οπως αναμενόταν, ο αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ εις βάρος του διετάχθη ένορκη διοικητική εξέταση. Η σύλληψή του αφορά τη μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών, καθώς εις βάρος του εκκρεμούσε παλαιότερη καταδικαστική απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες συναδέλφων του, ο εν λόγω αστυνομικός φέρεται να διατηρούσε στο παρελθόν ταβέρνα – ουζερί στην Αττική. Τα μαθήματα αυτοάμυνας της Χρυσής Αυγής στα οποία ο αρχιφύλακας συμμετείχε ως εκπαιδευτής έγιναν τη 17η Σεπτεμβρίου. Στην ιστοσελίδα μάλιστα του κόμματος αναρτήθηκε ανακοίνωση που ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «ο Ελληνας πρέπει να είναι θωρακισμένος στο πνεύμα και το σώμα, όπως επιτάσσει η κοσμοθεωρία της φυλής. Για τη Χρυσή Αυγή αυτό είναι βασικό. Στο πλαίσιο του προγράμματος σεμιναρίων που διοργανώνει η Τ.Ο. Ρόδου πραγματοποιήθηκε το πρώτο σκέλος με επιτυχία, με θέμα την αυτοάμυνα και τις πρώτες βοήθειες».

Το πόρισμα του ΥΕΘΑ

Η ανακοίνωση, μαζί με τις φωτογραφίες της εκδήλωσης, στις οποίες απεικονίζεται, μεταξύ άλλων, και ο αρχιφύλακας, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής. Το θέμα δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά στην τοπική εφημερίδα «Δημοκρατική Ρόδου» την 24η Σεπτεμβρίου. Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε το πόρισμα της έρευνας στο υπουργείο Αμυνας για τυχόν εμπλοκή στρατιωτικών σε εκπαίδευση χρυσαυγιτών. Από το πόρισμα προκύπτει ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε εμπλοκή ή συμμετοχή εν ενεργεία στελεχών των ειδικών δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων σε εκπαίδευση μελών της Χρυσής Αυγής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή