Οι πρώτες ώρες μετά τις συλλήψεις

Οι πρώτες ώρες μετά τις συλλήψεις

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ένα μετά το άλλο έφθαναν χθες το πρωί τα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής με τα συλληφθέντα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Προσερχόμενος στη ΓΑΔΑ ο βουλευτής της Χ.Α. Ηλίας Παναγιώταρος δήλωνε ότι «Η κοινωνία θα τους κρίνει όλους. Σύρουν έναν αρχηγό νόμιμου πολιτικού κόμματος και τους βουλευτές» και «ο κόσμος θα εξυψώσει τη Χρυσή Αυγή όσο δεν γίνεται, είτε ως Χρυσή Αυγή, είτε με άλλο όνομα». Αμέσως μετά εισήλθε στο κτίριο όπου παραδόθηκε και συνελήφθη καθώς και εις βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα.

Δηλώσεις έκανε και ο βουλευτής Γιώργος Γερμενής (γνωστός ως «Καιάδας»), ο οποίος είπε ότι «ξηλώσανε όλη την αστυνομία, όλη την ΕΥΠ για να καταφέρουν να μας συλλάβουν». Στη ΓΑΔΑ προσήλθε και ο βουλευτής Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος μάλιστα είχε έναν διαπληκτισμό με αστυνομικούς καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, του ζητήθηκε να μετακινηθεί στο απέναντι πεζοδρόμιο. Ο κ. Ματθαιόπουλος φέρεται να ζήτησε να συναντηθεί με τον αρχηγό της οργάνωσης κ. Ν. Μιχαλολιάκο χωρίς να γίνει δεκτό το αίτημά του. Εξάλλου από τη στιγμή της σύλληψής του νωρίς το πρωί, τόσο ο κ. Ν. Μιχαλολιάκος όσο και ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης φαίνεται ότι ήρθαν σε επαφή με άλλα άτομα.

Στον 12ο όροφο

Αμέσως μετά τη σύλληψή τους, μεταφέρθηκαν στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής στον 12ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής όπου και παρέμειναν για πολλές ώρες. Στην ίδια υπηρεσία μεταφέρονταν όλα τα άτομα που συλλαμβάνονταν χθες. Απέναντι από τη ΓΑΔΑ είχαν συγκεντρωθεί μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ άλλα άτομα της οργάνωσης έφταναν εκεί ερχόμενα από τα γραφεία της στη Μεσογείων.

Το μεσημέρι, οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, όπως «Πατρίδα, Τιμή, Χρυσή Αυγή» και «Αλήτες, Προδότες, Πολιτικοί». Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν ελληνικές σημαίες και πολλοί φορούσαν μαύρα μπλουζάκια με τα διακριτικά της Χρυσής Αυγής. Εξω από τα γραφεία της ΓΑΔΑ υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη και άντρες των ΜΑΤ, που είχαν λάβει εντολές να επέμβουν αν η κατάσταση εκτραχυνόταν. Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρισκόταν κινητοποίηση των μελών μέσω γραπτών μηνυμάτων και Διαδικτύου. Τα μηνύματα καλούσαν υποστηρικτές του κόμματος να συγκεντρωθούν στα γραφεία τους για να «στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα τους ενάντια στο διεφθαρμένο σύστημα».

Αρκετοί υποστηρικτές της οργάνωσης, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονταν σε «επιφυλακή» για να μεταβούν στην Ευελπίδων, εάν οδηγούνταν εκεί οι συλληφθέντες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή