Ξαναμοιράζουν ρόλους μέσα στη Χ.Α.

Ξαναμοιράζουν ρόλους μέσα στη Χ.Α.

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοινό μυστικό στους διαδρόμους της Βουλής είναι ότι πίσω από τον εμφανή αμήχανο εκνευρισμό που διακατέχει τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χ.Α., υπάρχουν οι έντονες διεργασίες για την «επόμενη μέρα» στην κορυφή της κομματικής πυραμίδας. Ποιος θα εκτελεί χρέη αρχηγού έως να τελεσιδικήσει η υπόθεση Μιχαλολιάκου; Ποιος θα διαδεχθεί τον Παππά στην ιεραρχία; Ποιος θα αναλάβει χρέη εκπροσώπου Τύπου;

Αυτά είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που καταγράφτηκαν αμέσως μόλις πέρασαν οι χειροπέδες στα ηγετικά στελέχη του κόμματος. Οι απαντήσεις που άρχισαν να δίνονται είναι πολλές, σχεδόν τόσες όσες και οι υποψηφιότητες για τις συγκεκριμένες θέσεις.

Η αρχική φήμη ότι στην κορυφή θα βρεθεί η σύζυγος Μιχαλολιάκου προκάλεσε αντιδράσεις, με έναν εκ των βουλευτών να λέει σε κατ’ ιδίαν συζήτηση στο Καφενείο της Βουλής: «Αυτό δεν στέκει. Νέος αρχηγός είναι ο Κασιδιάρης». Αν συμβεί αυτό, τότε αναζητείται ο «Νο 2», ως –έστω υπηρεσιακός– διάδοχος του Χρ. Παππά. Αλλά και νέος εκπρόσωπος Τύπου, με τον Αρτ. Ματθαιόπουλο, όπως φάνηκε τουλάχιστον από κάποιες τελευταίες πρωτοβουλίες του, να δείχνει διάθεση ν’ αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο.

Από την εξέλιξη τέτοιων συζητήσεων πιθανότατα να εξαρτηθεί και το εάν, πόσοι και ποιοι θα παραιτηθούν της έδρας τους, προκειμένου να αντικατασταθούν από «νομιμόφρονες» προς τη νέα κατάσταση, ενώ δεν λείπουν και οι εκτιμήσεις εκείνες που θέλουν κάποιους εκ των διαφωνούντων προς την υπό εκκόλαψη νέα ηγεσία έως και να ανεξαρτητοποιούνται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή