Η οικονομία στο επίκεντρο της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ

Η οικονομία στο επίκεντρο της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σαφή πρόθεση να μετατοπίσει την κεντρική πολιτική συζήτηση στην οικονομία, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε μέσα στην εβδομάδα να χαμηλώσει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση αναφορικά με τη θεωρία των δύο άκρων και τη βία. Η Κουμουνδούρου, αφού ξεκαθάρισε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας ότι «δεν υπάρχει τίποτε να προσάψουν στον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του, δεν υπάρχει τίποτε ούτε για τις Σκουριές, ούτε για τη Μarfin, ούτε για οτιδήποτε άλλο», αποστασιοποιήθηκε από τη σχετική συζήτηση, καθώς θεωρήθηκε ότι η αντιπαράθεση σκοπίμως καλλιεργείται από την κυβέρνηση, προκειμένου να λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά για άλλα ζητήματα. Η επιλογή των στελεχών που πλαισιώνουν τον κ. Τσίπρα είναι να αναδείξουν ως κεντρικό ζήτημα της πολιτικής αντιπαράθεσης την οικονομία, καθώς εκτιμούν ότι, πλέον, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με την τρόικα και τη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η κυβέρνηση βρίσκεται ενώπιον αδιεξόδου. Στην Κουμουνδούρου μιλούν για επιβεβαίωση στην πράξη της θέσης που εδώ και καιρό διατυπώνουν ότι «το πρόγραμμα δεν βγαίνει» και ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Πέραν των εξελίξεων στην οικονομία, στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι συντελούνται διαφοροποιήσεις στο πολιτικό σκηνικό, οι οποίες είναι άδηλο το πού μπορεί να οδηγήσουν. Οι εξελίξεις σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή πυροδότησαν σειρά ανακατατάξεων στο πολιτικό τοπίο, με τη δρομολόγηση σχεδίων για νέους πολιτικούς σχηματισμούς σε όλο το πολιτικό φάσμα. Οι διεργασίες πυκνώνουν και στους σχεδιασμούς της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ανοίξει ενεργά το αμέσως επόμενο διάστημα τη συζήτηση για διαμόρφωση συμμαχιών. Σχετικές άτυπες συζητήσεις έχουν γίνει με διάφορους κομματικούς σχηματισμούς, με πρωτοβουλίες και κινήσεις πολιτών. Αυτό που αναφέρουν από την Κουμουνδούρου είναι ότι η αναζήτηση συμμαχιών δεν γίνεται μόνο στη βάση του αντιμνημονιακού μετώπου, αλλά και της προσέγγισης σε άλλα ζητήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή