Επέστρεψαν 7,5 εκατ. δολ. από τις μίζες

Επέστρεψαν 7,5 εκατ. δολ. από τις μίζες

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πρώτα ποσά από τα χρήματα που, όπως παραδέχθηκε ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, έλαβε ως μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων έχουν φτάσει στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, που έχει ανοιχθεί για τον σκοπό αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 7,5 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία προέρχονται από τα χρήματα που είχε ο Κάντας σε τράπεζα της Σιγκαπούρης. «Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να ακολουθήσει εντός των επομένων ημερών η επιστροφή και των υπολοίπων χρημάτων από το εξωτερικό» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η σχετική ανακοίνωση των συνηγόρων του, Γιάννη Μαντζουράνη και Ηλία Μπίσια.

Παράλληλα, και άλλα πρόσωπα αναμένεται να διαβούν το κατώφλι των ανακριτών που ερευνούν τα εξοπλιστικά. Αύριο αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή ο 83χρονος μεσάζων Πάνος Ευσταθίου, που κατηγορείται για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες ενέργειες. Για την Παρασκευή πήρε προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί ο πρώην εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Wegmann, Δημήτρης Παπαχρήστος, που συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα. Ο κ. Παπαχρήστος φέρεται, σύμφωνα με την κατάθεση Κάντα, να τον δωροδόκησε για να συναινέσει στην προμήθεια αμυντικών συστημάτων. Στοιχεία τα οποία έδωσε στους ανακριτές ο Α. Κάντας όσον αφορά τον Δ. Παπαχρήστο και τον τρόπο με τον οποίο πλήρωνε τις μίζες (μέσω offshore και τραπεζών) φαίνεται να επιβεβαιώθηκαν και από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών σε Κύπρο και Ελβετία.

Ο 78χρονος Παπαχρήστος προσήλθε χθες στον ανακριτή, εμφανώς καταπονημένος και χωρίς να δηλώσει ούτε λέξη στους δημοσιογράφους. Οπως επισήμανε ο συνήγορός του Αλέκος Παπαντωνίου, ο πελάτης του «είναι απόλυτα διατεθειμένος να βοηθήσει -στο μέτρο που δεν θα βλάπτει τον εαυτό του- την ανάκριση, το μόνο άσχημο είναι ότι έχει σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν ξέρουμε αν θα αντέξει» είπε. Ο κ. Παπαχρήστος φέρεται να εμπλέκεται σε δύο μεγάλες συμβάσεις για προμήθεια αμυντικού εξοπλισμού από τις Ενοπλες Δυνάμεις. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την αγορά 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων και λοιπού περιφερειακού υλικού καθώς και 54 πυραυλικών συστημάτων Stinger το 2001 και το 2000 αντίστοιχα επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή